Bugun...


Altınyaka (Gödene) Muhtarı Turan Orhantekin, Kumluca’ya Umut Oluyor!
Tarih: 18-05-2025 19:41:48 Güncelleme: 18-05-2025 19:41:48 + -


Kumluca’nın 41 mahalle muhtarı arasında çalışmalarıyla öne çıkan Altınyaka (Gödene) Muhtarı Turan Orhantekin, hem mahallesinin ihtiyaçlarına hem de bölgenin turistik potansiyeline odaklanan projeleriyle dikkat çekiyor.

facebook-paylas
Tarih: 18-05-2025 19:41

Altınyaka (Gödene) Muhtarı Turan Orhantekin, Kumluca’ya Umut Oluyor!

Kumluca’nın 41 mahalle muhtarı arasında çalışmalarıyla öne çıkan Altınyaka (Gödene) Muhtarı Turan Orhantekin, hem mahallesinin ihtiyaçlarına hem de bölgenin turistik potansiyeline odaklanan projeleriyle dikkat çekiyor.

Altyapı ve Çevre Düzenlemesinde Örnek Adımlar
Orhantekin, şahsi çabalarıyla mahalledeki tüm camilerin bakımını üstlenerek kültürel mirasın korunmasına katkı sağladı. Ayrıca, mahallenin mesire alanını temizleterek yeniden düzenledi. Eskiden pislik nedeniyle göz ardı edilen doğal su kaynağı havuzları, bugün pırıl pırıl haliyle ziyaretçilerini ağırlıyor; havuzlarda balıklar yüzüyor. Mesire alanı yanındaki yolun Kumluca Belediyesi iş makineleriyle genişletilmesi de bölgede oluşacak ilgi açısından önemli bir adım olacak.

Kiraz, ayva ve son yıllarda ceviz üretimiyle öne çıkan Altınyaka (Gödene), aynı zamanda Antalya merkezle bağlantı yolu üzerinde, motosiklet tutkunlarının uğrak noktası haline geldi. Ancak, mahallenin ara sokaklarında acil bakım, onarım ve asfalt çalışmaları gerekiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçenin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan bu bölgeye, özel önem vermesi talep ediliyor.

Merkezde devam eden akvaryumlu çeşme projesi, hem estetik hem de aktivite alanı olarak tasarlanıyor. Ağustos ayında düzenlenecek festival ise bölgeyi canlandırmayı hedefliyor.

Yeni Camii ve Park Projesi…
Mesire alanının üst kısmında, bahçe ve parkla çevrili modern bir camii inşa edilmesi planlanıyor. Bu proje, manevi ve sosyal yaşamı bir araya getirecek.

Çağrı: “Destek Olunsun, Altınyaka Parlasın!”
Bölge sakinleri ve gözlemciler, Orhantekin’in azminin takdir edilmesi gerektiğini vurguluyor. Yerel yönetimler, mülki idareciler ve sivil toplum kuruluşlarının bu çabaya destek vermesi halinde, Altınyaka’nın doğal güzellikleri ve tarımsal zenginliğiyle tam bir “cazibe merkezi" olabileceği belirtiliyor.

Kumluca’nın, ilçe olmadan önce nahiye olan ve yaylasıyla ünlü Altınyaka (Gödene), bugün hem doğası hem de çalışkan muhtarının vizyonuyla yeniden keşfedilmeyi bekliyor!

Altınyaka (Gödene)’nın dönüşüm hikayesi, bölgedeki yerel yönetimlerin, küçük adımlarla büyük değişim yaratabileceğinin kanıtı olarak gösteriliyor.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA 





FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI