Bugun...



ANSİAD Başkanı Akıncı’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Mustafa Kemal Atatürk, ekonomik kalkınmanın hür, bağımsız, kuvvetli ve refaha ulaşmış bir Türkiye idealini liderlik vizyonuyla ayağa kaldıran yegane isimdir” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 10-11-2021 20:58

ANSİAD Başkanı Akıncı’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Mustafa Kemal Atatürk, ekonomik kalkınmanın hür, bağımsız, kuvvetli ve refaha ulaşmış bir Türkiye idealini liderlik vizyonuyla ayağa kaldıran yegane isimdir” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıklarını ve vizyonunu anlamak bakımından 10 Kasım’ın önemine dikkati çeken Başkan Akıncı, “Türk ekonomisinin önünü açarak, refaha ulaşmış bir Türkiye inancıyla hür, bağımsız ve kuvvetli bir Türkiye’nin idealini liderlik vizyonuyla ayağa kaldıran yegane isimdir” diye konuştu. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet vizyonuyla ortaya koyduğu her bir devrimi 20. Yüzyıla değin şaşmaz bir sezgiyle hayata geçirdiğini dile getiren Akıncı, “Bilim, fen ve teknolojiyi yaşamında gerçek yol gösterici olarak hedefine koyan bir liderin, gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlıktan geçtiğine işaret eden vizyonu, iş dünyası olarak hepimizin amacı ve hedefi olmalıdır” dedi. Atatürk’ün ülkenin kalkınması için batı uygarlığının biliminden, teknolojisinden yararlanarak çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefini hayata geçirdiğini kaydeden Başkan Akıncı, “Atamız bu amacı daha somut olarak ‘Büyük davamız, en medeni en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir’ şeklinde ifade etmiş ve refah toplumu olmayı hedef göstermiştir. Bu anlamda yüce Atatürk’ün ölümünün 83. yıldönümünde her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da yine sevgi ve saygı ile anıyoruz” dedi.

 

Milli Hedef ve Stratejileri Hatırlanmalı
Sadece 10 Kasımlarda değil, her daim Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedeflerin tekrar tekrar konuşulması gerektiğinin altını çizen Başkan Akıncı, “Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi, Büyük Atatürk’ün ebedi istirahatgâhında huzur içinde yatması bakımından da önemlidir” diye konuştu. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilim ve akıla işaret eden cümlelerini hatırlatan Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.’ Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum, ruhu şad olsun” dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI