Bugun...


Atık piller toplansın, bisiklet olsun, çalar saat olsun
Tarih: 01-11-2023 16:20:00 Güncelleme: 01-11-2023 16:20:00 + -


ATIK PİLLER TOPLANSIN, BİSİKLET OLSUN, ÇALAR SAAT OLSUN Geçtiğimiz yıl VARTA’nın, TEMA VAKFI ile gerçekleştirdiği iş birliğinin ardından VARTA Pilleri Türkiye, çevreyi ve doğayı korumaya yönelik sürdürülebilirlik faaliyetlerine devam ediyor.VARTA, atık pillerin toplanması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ‘’VARTA Çevrecileri Sever’’ adlı bir iletişim kampanyası hazırladı. Kampanya videosu ulusal kanallarda ve internette yayınlanmaya başladı.

facebook-paylas
Tarih: 01-11-2023 16:20

Atık piller toplansın, bisiklet olsun, çalar  saat olsun

Geçtiğimiz yıl VARTA’nın, TEMA VAKFI ile gerçekleştirdiği iş birliğinin ardından VARTA Pilleri Türkiye, çevreyi ve doğayı korumaya yönelik sürdürülebilirlik faaliyetlerine devam ediyor.VARTA, atık pillerin toplanması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ‘’VARTA Çevrecileri Sever’’ adlı bir iletişim kampanyası hazırladı. Kampanya videosu ulusal kanallarda ve internette yayınlanmaya başladı.

 

Doğaya karşı sorumluluklarının bilinciyle hareket eden VARTA, çevreyi koruma ve sürdürülebilirlik kapsamındaki faaliyetlerine devam ediyor.

Verimli ve temiz enerji ile üretim gerçekleştiren VARTA, karbon salınımını azaltabilmek için, yeşili ve doğayı korumaya devam ediyor. Firma geçtiğimiz yıl TEMA VAKFI ile iş birliği yaparak ‘Atık Piller Fidana Dönüşüyor’ kampanyasına imza atmıştı. Ses getiren kampanya büyük marketler aracılığı ve TAP Derneği’nin katkılarıyla hayata geçmişti. Atık pillerin geri dönüştürülmesi konusunda çalışmalarına devam eden  VARTA, farkındalığı artırmak ve geniş kitlelere ulaşabilmek amacıyla bir  de film hazırladı.

‘’VARTA ÇEVRECİLERİ SEVER’’

Atık pillerin toplanması oranını artırmaya yönelik bir film hazırlayan VARTA Pilleri Türkiye, hazırladığı filmle her yaş gurubuna yönelik net bir mesaj veriyor. VARTA’nın filmi ‘’Daha yaşanabilir bir dünya için harekete geçmemiz gerektiğini, ülkemizde atık pillerin sadece %5’inin geri dönüştürüldüğünü, her bir pilin, gözlükten sulama kabına, çalar saatten bisiklete kadar pek çok günlük eşyaya dönüştürülebileceğini’’anlatıyor.

Aslında atık pillerin %100’ünün kolayca geri dönüştürülebilineceğini söyleyen VARTA, bu film ile farkındalığı artırmaya çalışıyor.

ATIK PİLLERDEN GÖZLÜK ÇERÇEVESİ, BİSİKLET, ÇALAR SAAT YAPILIYOR…

Film, atık pillerin toplanarak geri dönüştürüldüğünde, neler yapılabileceğini örneklerle gösteriyor. 30 saniye süren filmin örnekleri arasında, kaç tane pilden gözlük çerçevesi  kaç tane pilden  bisiklet ya da çalar saat yapıldığını öğreniyorsunuz.

AVRUPA ATIK PİL TOPLAMA ORANI %50, TÜRKİYE’DE %5

Kampanya ile ilgili konuşan VARTA Pilleri Türkiye Genel Müdürü Kerem Acar ‘’Avrupa ülkelerinde atık pillerin toplanma oranının % 50’lerin üzerine kadar ulaştığını, bu oranın  ülkemizde ise %5 seviyelerinde olduğunu belirtiyor.

Acar ‘’Biz VARTA Pilleri Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmayı görev biliyoruz. Farkındalığın küçük yaşlarda edinilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çocuklarımıza bu konunun önemini anlatmak için anlaşılır ve ilgi çekici içerikler üretiyoruz. Geçtiğimiz yıl TEMA Vakfı ile bir iş birliğimiz olmuştu. Büyük marketler aracılığı ve TAP Derneği’nin desteği ile atık pillerin toplanmasına ve geri dönüştürülmesine yönelik ‘’VARTA ile Atık Piller Fidana Dönüşüyor’’ kampanyasını başlatmıştık. VARTA’nın dünyadaki genel politikası da sürdürülebilirlik üzerine. VARTA, 135 yılı aşan tecrübesi ile tüketicilerin her türlü enerji ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor. Bunu yaparken doğaya zarar vermeden, çevreyi koruyarak faaliyetlerini sürdürmeye özen gösteriyor. Amacımız, mümkün olduğu kadar çok, kaynak azaltmak ve yeniden kullanmayı  teşvik etmek, geri dönüşümü desteklemek’’ dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖREL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI