Bugun...


Vali Yazıcı: Katma değerli ürünlerle Antalyamıza katkı sunmaya devam edeceğiz
Tarih: 31-07-2022 18:42:51 Güncelleme: 31-07-2022 18:42:51 + -


Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Levent Kimya, Antalya Mermer ve ANTCAM firmalarını ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, firma yetkililerinden üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Yerli ve milli üretim yapan firmalarla gurur duyduğunu aktaran Vali Yazıcı, katma değerli ürünlerle Antalya’ya katkı sunmaya, değer kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

facebook-paylas
Tarih: 31-07-2022 18:42

Vali Yazıcı: Katma değerli ürünlerle Antalyamıza katkı sunmaya devam edeceğiz

Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Levent Kimya, Antalya Mermer ve ANTCAM firmalarını ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, firma yetkililerinden üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Yerli ve milli üretim yapan firmalarla gurur duyduğunu aktaran Vali Yazıcı, katma değerli ürünlerle Antalya’ya katkı sunmaya, değer kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Antalya’daki firmaları hız kesmeden ziyaret etmeye devam eden Vali Ersin Yazıcı, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Levent Kimya, Antalya Mermer ve ANTCAM firmalarını ziyaret ederek firma yetkililerinden üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Antalya’nın Türkiye’nin önemli bir üretim merkezi olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, alanında lider firmaların gurur ve övünç kaynağı olduklarını belirtti.
İlk ziyaretini 1979 yılında Güngör ve Levent Pekşen tarafından %100 Türk sermayesi ile kurulan Levent Kimya’yı ziyaret ederek başlayan Vali Yazıcı, firma sahibi Ahmet Pekşen’den üretim faaliyetleri ve AR-GE çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Avrupa standartlarında yılda 59 milyon şişe üretim kapasitesine sahip olan tesisin 40.000 metrekare alan üzerine kurulu olduğu belirtildi.


Hedefimiz Temizlik Sektöründe Dünyada Söz Sahibi Olmak
Vizyonlarının günlük yaşamı kolaylaştıran, çevre ve toplum sağlığına duyarlı ürünler sunmak olduğunu ifade eden firma sahibi Ahmet Pekşen, Levent Kimya ürünlerinin dünya üzerinde 40’tan fazla ülkeye satıldığını belirtti. Pekşen hedeflerinin temizlik sektöründe dünyada söz sahibi markalardan biri olmak olduğunu vurguladı.


Dışa Bağımlılığımız Azalıyor
Ülkemizde son dönemlerde bilimsel alt yapının desteğiyle Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmaların artarak, katma değeri yüksek ürünler ortaya konduğunu vurgulayan Vali Ersin Yazıcı; “Yerli ve Milli firmalarımızla gurur duyuyorum. Yerli firmalarımızın sayısı her geçen gün artıyor ve kaliteleriyle de diğer ülkelerin dikkatini çekiyorlar. Levent Kimya Firmamız ürettiği ürünlerle dışa bağımlılığımızı azaltıp katma değer sağlayarak hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine destek veriyor. İnanıyorum ki; yerli ve milli firmalarımızla dışa bağımlılığımızı azaltacağız.” dedi.
İkinci ziyaretini Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan firmayı ziyaret ederek devam eden Vali Yazıcı, firma sahibi Emin Gülmez’den bilgiler aldı.


Hedefimiz Adımızı Dünya Markası Haline Getirmek
1994 yılında kurulan Antalya Mermer’in dünyada ki en büyük ham maddeye sahip firma olduğunu belirten Gülmez; “Firmamız; Konya, Afyon, Burdur ve Antalya başta olmak üzere çeşitli ocakları ve bu ocaklardan elde edilen çeşitli seleksiyonlarda taşları vardır. Biz iyi taşları satıp, elimizde kalanları ise firmalarımızda işliyoruz. Binin üzerinde çalışanımızla Çin başta olmak üzere dünyanın her yerine ihracat yapıyoruz. Hedefimiz adımızı bir dünya markası haline getirmek.” dedi.

 

Hikayeniz Çocuklarımıza Umut Olsun
Vali Yazıcı, firma sahibi Emin Gülmez’in adını sık sık sosyal sorumluluk projelerinde duyduğunu belirterek; “Benim bu yıl Antalya’da başlattığım AHENK Projesi var. Ben bu projenin bir kolunda özellikle meslek liselerini önceleyerek sizin gibi güzel hikayeleri olan firma sahipleri ile çocuklarımızı bir araya getiriyorum. Sizi dinleyince hikayenizin pek çok meslek lisesi öğrencisine ilham vereceğini düşündüm. Okullar açıldığında gelin kendi hikayenizi çocuklara anlatın bunun yavrularımız üzerinde inanılmaz bir etkisi oluyor. Bazıları o gün kendilerine hedef koyup karar veriyorlar. Bu onları motive ediyor ama en önemlisi de onlara umut aşılıyor.” şeklinde konuştu.
Vali Yazıcı’nın sözlerinin içinde bir ışık yaktığını belirten firma sahibi Emin Gülmez, Antalya’ya sanayicilerin ara eleman ihtiyacını baz alarak bir meslek lisesi yapacağının sözünü verdi.
Son ziyaretinde Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 bin metrekare kapalı alanda 150 personelle faaliyet gösteren ve 1990 yılında kurulan ANTCAM firmasını ziyaret eden Vali Yazıcı, firma yetkilisi Kemal Özgen’den düzcam, ısıcam, lamine cam ve reflektif cam üretimi hakkında bilgi aldı.


Ürettiğimiz Ürünlerin Çoğunu İhraç Ediyoruz
Üretimlerinin büyük çoğunluğunu yurt dışına ihraç ettiklerini belirten firma yetkilisi Kemal Özgen; “Ürettiğimiz ürünlerin büyük bir çoğunluğunu Amerika, Avrupa ve İsrail pazarına ihraç ediyoruz. Genel olarak ihracat yapan bir firmayız. Pandemi sürecinde cam sektöründe bazı sıkıntılar yaşandı. Ama şimdi sektör normale döndü. Şuan tek sorunumuz kalifiye eleman bulmak. Çalışmalarımızı arttırarak inşallah yeni pazarlarda da yer bulacağız.” diye konuştu.


Meslek Liselerimizi Ziyaret Ederek Buradaki Eğitimi Yerinde İnceliyorum
Kalifiye eleman bulmanın son zamanlarda sorun olarak karşılarına çıktığını ve bu konuda yoğun şekilde çalışmalar yürüttüğünü aktaran Vali Yazıcı; “Kalifiye eleman bulmak son zamanlarda zorlaştı. Bununla ilgili çalışmalar yürütüyorum. Şehrimizde uygulamaya başladığımız AHENK projesi kapsamında özellikle meslek liselerimizi ziyaret ederek buradaki gençlerimizin eğitimini yerinde inceliyor ve görüyorum. Ben eğitimle yatıp eğitimle kalkan bir mülki idare amiriyim. Benim çalıştığım illerde okuma saati devlet okullarında zorunludur. Dolayısıyla hep eğitimle, gençlikle ve çocuklarla uğraştım. Burada da bir yıldır AHENK Projesi’ni başlattık. Gençlerimizin iyi eğitim almış, kaliteli ve nitelikli gençler olarak yetişmesini istiyoruz. Bunları sağlayamazsan gençlerimizi iyi eğitemezsek hiçbir şeyin önemi yok.  Bizim de artık niteliğe bakmamız lazım. Her şeyden önce iyi insan yetiştirmemiz lazım. Akademik başarı her şey değil. Çocukların kalplerine insan sevgisini ve insani değerleri yerleştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.


Antalya’mızın Ekonomisine Değer Katan Firmalarımızın Daima Yanındayız
Firmanın ihracattaki başarısına da değinen Vali Yazıcı; “Antalya’mız ülkemizin en önemli üretim merkezlerinin başında gelmekte. Antalya’da ihracata katkı sunan çok sayıda firmamız var. Üretime katkı sunan firmalarımızın sayısını daha da arttırmak için elimizden gelen desteği vereceğiz. Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok farklı alanda faaliyet gösteren firmamız var. Son teknoloji üretim imkânlarıyla donatılmış bu tür tesislerin varlığı bizleri gururlandırıyor. Kendi imzamızı taşıyan ürünlerimizle dünya pazarında daha çok yer almaya, üretmeye devam edeceğiz. Üreten, ülkemiz ve Antalya’mızın ekonomisine değer katan firmalarımızın daima yanındayız.” şeklinde konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI