Bugun...



İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

facebook-paylas
Tarih: 18-03-2024 16:37

İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çevik mesajında şöyle dedi:

"Birliğimiz, kudretimiz ve vatanseverliğimizin çelikleşmiş ifadesi Şanlı Ordumuzun yedi düvele karşı tarihin en büyük dersini verdiği Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden Şehitlerimizin aziz ruhları anısına Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.

Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir.

Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Conkbayırı'na doğru ilerleyen düşmana karşı cephanesi biten Efrad’a ‘Süngü Tak’ emrini vererek; “Ben size taarruz emretmiyorum; Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimizi başka kuvvetler ve başka komutanlar alabilir.” sözleriyle neferlerimizin zafere inancını artırırken ordumuza da zaman kazandırmış, kanlarıyla her siperde ayrı bir destan yazarak düşmana karşı verdiği mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştır.

“Yenilmez” gördükleri donanmalarıyla Çanakkale önlerine gelen düşman kuvvetlerinin hesaplayamadığı tek şey analarının ellerine kına yakıp cepheye gönderdiği vatana kurban olmaya hazır Mehmetçikler olmuştur. Karada Seyit Onbaşı’ların isabetli atışları, denizde ise Nusret Mayın Gemisi'nin gecenin karanlığında boğaza bıraktığı mayınlar bir milletin yazgısını değiştirmiştir.

Tarihte, eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı ve bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi ile Mümtaz Milletimiz; kendisini tarihten silmek isteyenlere, yokluk ve imkânsızlıklara rağmen büyük bir ders vermiş ve “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” sözünü tarihe altın harflerle kazımıştır.

Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev; vatanımızı ve bağımsızlığımızı sağlamak için Tophaneli Hakkı Bey’in, Seyit Onbaşı’nın, Biga’lı Mehmet Çavuş’un, Ezineli Yahya Çavuş’un ve onlarla omuz omuza mücadele veren Nezahat Onbaşı, Halide Onbaşı gibi ismini sayamadığımız nice kahramanlarımızın taşıdığı Çanakkale’deki milli ruhu aynı kararlı irade ile korumak ve kollamaktır.

Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında bize bu ruhu Arıburnu’nda aşılayan, bu heyecanı Seddülbahir’den bugünlere taşıyan Çanakkale’yi Geçilmez kılan şühedayı, o şühedanın kumandanı Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimizi şahsım ve teşkilatım adına saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun."







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİS/EMNİYET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI