Bugun...


Gürer: “Taşımacılık sektörü can çekişiyor”
Tarih: 19-03-2022 17:15:33 Güncelleme: 19-03-2022 17:15:33 + -


CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda akaryakıt zamları ve diğer girdi maliyetlerindeki artışın nakliye ve taşıma sektöründe yaşattığı olumsuzlukları gündeme taşıdı…

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2022 17:15

Gürer: “Taşımacılık sektörü can çekişiyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda başta akaryakıt fiyatlarındaki yüksek artış olmak üzere, servis bakımı, yedek parça, muayene ve sigorta ücretlerindeki artışın nakliye ve taşıma sektöründeki sorunları, içinden çıkılmaz hale getirdiğini söyledi.
 
Girdi maliyetlerinin katlanarak artmasın rağmen AK Parti iktidarının halen masal anlattığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhurbaşkanı, taşıma sektörünün sorunlarını görmüyor, görüyorsa da çözüm üretmiyor” dedi.
 
 
GÜRER, TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI MECLİS’TE GÜNDEME GETİRDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, taşımacılık sektöründeki sorunlara değindi.


TAŞIMA MALİYETLERİ KATLANDI
AK Parti iktidarlarında hayat pahalılığının, her kesimin canına okuduğunu söyleyen CHP Milletvekili Gürer, akaryakıta sürekli yapılan zamların, nakliyecilerin taşıma maliyetini katladığını anlattı.


PAZARCILAR FARKLI ŞEHİRLERDEN ÜRÜN GETİREMİYOR
Pazarcı esnafının farklı şehirlerden sebze, meyve getirememekten dert yandığını aktaran CHP Milletvekili Gürer, servisçilerin "İşin içinden nasıl çıkacağız?" diye düşündüğünü, "Cepten yiyoruz." diyenlerin ve araçlarını satanların olduğunu belirtti.


OLAN TÜKETİCİYE OLUYOR
Taşıma sektöründeki esnafın "Bu iş böyle gitmez” diyerek kaygılandığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Aynı zamanda, olan, tüketiciye oluyor; onlar da daha pahalı hizmet ve ürün almak zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.


MUAYENE ÜCRETİ ARTTI
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında ayrıca, servis bakım ücretleri ve yedek parça ücretlerinin katlandığını belirterek, “ TÜVTÜRK muayene ücretleri otomobil için 507, kamyon için 685 liraya çıktı; bir yılda yüzde 36 arttı. Hususi oto zorunlu sigortası bir yılda 420 liradan 940 liraya çıktı. Lastik fiyatlarında yüzde 25 artış oldu” dedi


CUMHURBAŞKANI SORUNLARI GÖRMÜYOR
Sektördeki sorunlar artarak devam ederken AKP iktidarının hâlen masal anlatmakla meşgul olduğuna işaret eden Gürer, Cumhurbaşkanın, taşıma sektörünün sorunlarını görmediğini görüyorsa da çözüm üretmediğini vurguladı.


SERVİS VE NAKLİYECİLER DERT YANDI
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Nakliyeci ve servisçilerle de görüştü. Sorunlarını dinledi.Gürer, nakliyeci ve servisçilik yapanlar işimizi sürdürecek halimiz kalmadı.Gelir gider dengemiz aleyhimizde her gün olumsuz değişiyor.Şartlarımızın değerlendirilip,çözüme yönelik bir girişimde yok.Artan gider işin ücret kısmına yansıdığında bu kere hizmet alanların geliri daraldığı için sorun oluyor.Bir kentten bir kente yük taşımak değil bir pazar yerinden diğerine ürün götürmek dahi fiyatı etkiyor.”dediler.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI