Bugun...


Drone Destekli Havadan Motosiklet Denetimi
Tarih: 30-06-2022 19:34:34 Güncelleme: 30-06-2022 19:34:34 + -


Cumhurbaşkanlığı Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında trafik kazalarını, kaza sonrası ölüm ve yaralanmaları engellemek, sürücülerin trafikte kural ihlali yapmalarını önlemek ve Sürücülerde "Algılanan Yakalanma Riskini Arttırmak" amacıyla Planlanan Özel denetim kapsamında Finike ilçesinde İlçe J.K.lığı J.Trf. Timleri tarafından drone destekli havadan motosiklet denetimleri gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 30-06-2022 19:34

Drone Destekli Havadan Motosiklet Denetimi

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanlığı Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında trafik kazalarını, kaza sonrası ölüm ve yaralanmaları engellemek, sürücülerin trafikte kural ihlali yapmalarını önlemek ve Sürücülerde "Algılanan Yakalanma Riskini Arttırmak" amacıyla Planlanan Özel denetim kapsamında Finike ilçesinde  İlçe J.K.lığı J.Trf. Timleri tarafından drone destekli havadan motosiklet denetimleri gerçekleştirildi.  Yapılan kontrollerde; ihbar üzerine yüksek gürültü ile çevreye rahatsızlık veren sürücüler önce drone ile tespit edilmiş daha sonra kara ekiplerince yakalanmıştır. Kural ihlali yaptığı tespit edilen 34 motosiklet sürücüsüne 19.500 ₺ trafik idari yaptırım para cezası uygulanmış, 10 araç trafikten men edilmiştir.
Antalya İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk sahamızda trafik kazalarının azaltılması ve kaza sonrası meydana gelen ölüm ve yaralanma olaylarının en aza indirilmesi maksadıyla denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİŞ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI