|
Tweet | Tarih: 11-03-2022 19:23 |
Kumluca İlçesi'nde, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy ‘u anma etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi
Kumluca Özel Sınav Koleji Konferans Salonunda düzenlene törene, Kumluca Kaymakam Vekili Finike Kaymakamı Zafer Sağ, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Soner Hiçdurmaz, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.
Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Kumluca Sınav Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yusuf Yıldız tarafından, günün anlama ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Daha sonra, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.
Törende, “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” adlı şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, törene katılan protokol tarafından verildi.
İlçe genelinde düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasında birinci olan öğrenci tarafından, İstiklal Marşı okundu.
Müzik dinletisi ve tiyatro gösterilerinden sonra tören sona erdi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA




