Bugun...


Ticari süt işletmelerince 981 bin 10 ton inek sütü toplandı
Tarih: 17-06-2025 19:39:39 Güncelleme: 17-06-2025 19:39:39 + -


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ülkemizde ticari süt işletmelerince 981 bin 10 ton inek sütü toplandı.

facebook-paylas
Tarih: 17-06-2025 19:39

Ticari süt işletmelerince 981 bin 10 ton inek sütü toplandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ülkemizde ticari süt işletmelerince 981 bin 10 ton inek sütü toplandı.

 

Ticari süt işletmelerince 981 bin 10 ton inek sütü toplandı

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,6 arttı, Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,5 arttı.

Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi %4,8 arttı, ayran ve kefir üretimi %9,4 arttı, yoğurt üretimi %5,8 arttı, içme sütü üretimi %7,9 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %24,1 arttı. Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi %0,8 arttı, ayran ve kefir üretimi %5,3 arttı, yoğurt üretimi %3,0 arttı, içme sütü üretimi %2,7 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %6,8 arttı.

Bir önceki ay 1 milyon 15 bin 647 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında %3,4 oranında azalarak 981 bin 10 ton oldu.

Bir önceki ay 148 bin 525 ton olan içme sütü üretimi Nisan ayında %3,8 oranında azalarak 142 bin 948 ton olarak gerçekleşti.

 

AÇIKLAMALAR

Bu haber bültenindeki istatistikler çiğ sütü girdi olarak kullanan, "süthane işletmeciliği" ve "peynir imalatı" alanında faaliyet gösteren entegre süt işletmelerinin tamamına aylık olarak uygulanan anket çalışmasından elde edilmektedir. Anket kapsamına dondurma ve sütlü tatlı üreten işletmeler dâhil değildir.
İçme sütü üretimine ambalajlı sade ve katkılı sütler; ayran ve kefir üretimine sade ve çeşnili/aromalı tüm ürünler; yoğurt üretimine sade, süzme ve çeşnili/aromalı tüm yoğurtlar dâhildir.
 




Kaynak: TÜİK



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI