Bugun...


Vali Yazıcı, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret etti
Tarih: 09-04-2021 19:11:58 Güncelleme: 09-04-2021 19:11:58 + -


Vali Ersin Yazıcı, Kaleiçi'nde bulunan Antalya Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.

facebook-paylas
Tarih: 09-04-2021 19:11

Vali Yazıcı, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret etti

Vali Ersin Yazıcı, Kaleiçi'nde bulunan Antalya Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.
Vali Ersin Yazıcı, Kaleiçi'nde bulunan Antalya Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı. Antalya Olgunlaşma Enstitüsünü Müdürü Emine Erkal ile enstitüdeki çalışmaları inceleyen Vali Yazıcı, enstitünün ilimiz için önemli bir değer olduğunu ve yapılan çalışmaların destekçisi olduklarını ifade etti.
Enstitünün özellikle son yıllarda yöresel ve Anadolu değerlerini konu alan başarılı çalışmaları olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, enstitüde bulunan el dokuması kilimler, yöresel kıyafetler, kuyumculuk, tasarım, cam, ebru sanatı, savat işçiliği, çeşitli el sanatları teknikleri atölyelerini gezerek öğretmenlerle sohbet edip yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 


Ziyaret sırasında Antalya Olgunlaşma Enstitüsünü Müdürü Emine Erkal ile kurslar hakkında sohbet eden Vali Yazıcı, geleneksel çalışmaların öneminden bahsedip çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Vali Yazıcı; “Yaklaşık bin yıldır bu topraklardayız. Büyük bir medeniyetiz. Bu topraklarda izlerimiz, kültürümüz ve sanatımız var. Her biri medeniyetimizin bir parçası. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü ve benzeri kurumlar sayesinde medeniyetimizi, kültürümüzü gelecek nesillere taşımış olacağız. Enstitüde çalışan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.
Programın sonunda Vali Yazıcı, çalışmalarından dolayı Antalya Olgunlaşma Enstitüsünü Müdürü Emine Erkal’ı tebrik edip çalışmalarında başarılar diledi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI