Bugun...


AÇEV’den ilgili ve sorumluluk üstlenen babalık için yeni kampanya
Tarih: 19-06-2022 19:43:19 Güncelleme: 19-06-2022 19:43:19 + -


AÇEV Babalar Günü’nde “Anlayınca Baba Olursun” kampanyasını başlatıyor

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2022 19:43

AÇEV’den ilgili ve sorumluluk üstlenen babalık için yeni kampanya

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Babalar Günü’nde “Anlayınca Baba Olursun” kampanyasını başlatıyor. “Anlayınca Baba Olursun” kampanyası, babaların çocuklarının bakımında ve gelişiminde sorumluluk üstlendiği, çocukları ile karşılıklı ve yakın ilişki kurduğu, birlikte zaman geçirdiği ilgili babalık modelinin toplum tarafından öneminin anlaşılmasını hedefliyor.

AÇEV, yıl boyunca yürüteceği kampanya kapsamında babaların çocukların bakım ve gelişiminde sorumluluk üstlenmeleri için gerekli bilgi ve becerileri edinmiş yetkin birer ebeveyn olmalarını desteklemek üzere tüm toplumda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Ayrıca kampanya ile babalığın değişiminde ve dönüşümünde etkili olabilecek kamu kurumları, belediyeler, özel sektör, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları gibi kurumların da ilgili ve sorumluluk üstlenen babalığı destekleyecek şekilde harekete geçmeleri hedefleniyor.

Çocuk bakımı ve eğitiminde ebeveynlerin eşit katılımını çok önemsediklerini belirten AÇEV Babalık Çalışmaları Direktörü Hasan Deniz şunları ifade etti:

“AÇEV olarak 2017 yılında yayımladığımız Babalık Araştırması babaların; yüzde 50’sinin çocuğunu tuvalete götürmediğini, yüzde 36’sının çocuğunun altını değiştirmediğini, yüzde 35’inin de tırnaklarını kesmediğini gösteriyor. Yine bu rapora göre biliyoruz ki, evde çocuklarıyla televizyon izleyerek vakit geçiren babaların oranı yüzde 78,5 iken, çocuğuyla birlikte kurmaca oyunlar oynayan babaların oranı ise yalnızca yüzde 43. Biz de AÇEV olarak bu durumu değiştirmeyi hedefliyor; çocuğuyla ilgili sorumluluk almak isteyen ama ne yapacağını bilemeyen babalara programlarımızla ve kampanyalarımızla destek olmayı hedefliyoruz. Bu yıl Babalar Günü’nde de hepimizin çok aşina olduğu ‘Baba olunca anlarsın’ cümlesini; ‘Anlayınca baba olursun’a çeviriyoruz. Çünkü baba ancak çocuğuyla ilgilendiği ve onu anladığı zaman baba oluyor.”

İlgili ve sorumluluk üstlenen babalığın güçlendirilmesi için herkesin desteği önemli

AÇEV kampanya kapsamında babaların, çocukların bakımında ve gelişiminde sorumluluk üstlenmelerini, çocukları ile demokratik ilişki kurmalarını, birlikte kaliteli zaman geçirmelerini desteklemek amacıyla yıl boyunca farklı kanallarda çalışmalar yürütecek. Hasan Deniz, toplumun babalığa atfettiği rolleri, babalara yapılan destek ve teşvikleri, babaların katılımı önündeki engelleri, erkeklik rolleri ile babalık arasındaki ilişkiyi tüm toplum ve ilgili aktörler nezdinde  tartışmaya açacaklarını belirterek “Gerekli farkındalığın yaratılması için herkesin katkısını ve desteğini bekliyoruz” dedi.

AÇEV bugüne kadar 60 binden fazla babaya ulaştı

AÇEV, 1996 yılından bu yana başta Baba Destek Programı olmak üzere uyguladığı programlarla 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocukları olan 60 binden fazla babaya ulaştı. Babaların aslında çocukların günlük bakımına daha fazla dahil olma konusunda hevesli olduklarını belirten Deniz, “Ancak iş hayatı, toplumsal ve kültürel kodlar birçok babanın çocuklarıyla daha az vakit geçirmesine ve çocuğun gelişimi ile eğitiminde yeterince sorumluluk alamamasına neden oluyor. Sorumluluk almak isteyen birçok baba ise ne yapacağını bilemiyor. Bütün dünyada, anneleri destekleyecek politikalar yaygın olarak uygulanıyor, eğitim programları ve etkinlikler düzenleniyor ancak babalar için bu tarz programlar oldukça az. Biz de AÇEV olarak bu eksiği kapatmak için babalara yönelik pek çok uygulama yürütüyoruz; programlarımız, kampanyalarımız ve savunuculuk faaliyetlerimizle toplumun tüm kesimlerinde farkındalık oluşturmak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI