Bugun...


TourisTech Girişimcilere Kapılarını Açtı
Tarih: 22-08-2023 14:01:28 Güncelleme: 22-08-2023 14:01:28 + -


Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının 2022 Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında desteklenen Antalya Bilim Üniversitesinin proje sahibi olduğu “Turizm Teknolojileri Kuluçka Merkezi (TourisTech Incubation)” projesi turizm teknolojileri alanında çalışma yürüten girişimcilere kapılarını açtı.

facebook-paylas
Tarih: 22-08-2023 14:01

TourisTech Girişimcilere Kapılarını Açtı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının 2022 Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında desteklenen Antalya Bilim Üniversitesinin proje sahibi olduğu “Turizm Teknolojileri Kuluçka Merkezi (TourisTech Incubation)” projesi turizm teknolojileri alanında çalışma yürüten girişimcilere kapılarını açtı.
Antalya ilinin teknoloji geliştirme ve inovasyon kapasitesini geliştirerek, sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan proje ile erken aşama girişimlerin ticarileşmesine yönelik hizmetler verilmesi, turizm girişimciliği ekosistemi oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapılması ve turizm sektörü için yenilikçi ürünlerin ortaya konulmasına yönelik eğitim, mentörlük ve kuluçka hizmetlerinin verilmesi hedefleniyor.
Antalya Bilim Üniversitesi Markantalya Yerleşkesinde bulunan kuluçka merkezi erişilebilir konumu, geniş bant internet ağı ve güzel manzarası ile de dikkat çekiyor. Kuluçka Merkezinde firması bulunan ilk girişimcilerden olan Hüseyin Küçü; “Patika İnsan Kaynaklarında yönetici ortağım. Patika olarak geliştirmiş olduğumuz ürünlerle Touristech’e kabul edildik. Touristech’teki, bu çalışma alanını 3 aydır aktif olarak kullanıyoruz. İmkânlar çok iyi gerçekten, park sorunu yaşamadan arabamızı park ediyoruz bunun yanında merkezi konumda olması sebebiyle müşterilerle buluşmalarımız da kolaylaşıyor. Toplantılarımızı zaman zaman buradaki toplantı odasında gerçekleştiriyoruz. Çalışma alanımızda hızlı bir şekilde çalışıp verimli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürebiliyoruz. Ortam manzara her şey çok güzel fiziksel alanı kullanma anlamında Touristech bize çok değer kattı.” dedi.
Turizm Teknolojileri Kuluçka Merkezi’nin fiziki imkânlarının yanında proje kapsamında yürütülen mentörlük faaliyetleri ile markalaşma çalışmalarından da bahseden Küçü; “Aynı zamanda birçok yeni network kazandık, birçok yeni firma ile bir araya geldik. Projenin tüm paydaşlarının da Toursitech’e ne kadar değer verdiğini gördük. Yakın zamanda buradaki birkaç girişimle birlikte kendi ürünümüzü tanıtmak ve orada bulunmak adına TEKNOFEST’te olacağız, böyle bir kapı da bize açılmış oldu. Aynı zamanda mentörlük eğitimleri alıyoruz, çok değerli mentörler var. Bize eksiklerimizi görmek ve ürünümüzü hem ülkemiz içinde hem de yurtdışında geliştirebilmek, yatırımcı çekebilmek ve müşteri kanallarını geliştirmek bağlamında yardımcı oluyorlar. Bu çalışmaların hızlı bir meyvesini aldık. Logomuz biraz daha sembol gibiydi. Montörlerimiz bizim için bir branding (markalaşma) çalışması yaptılar, çok da keyifli oldu. Artık o yeni logomuzu kullanmaya başladık. Bir taraftan müşteriler bir taraftan hizmetler derken biz bunları atlayabiliyoruz bu tarz noktalarda çok kritik geri dönüşler oldu. Açıkçası bu manada çok istifade ediyoruz.” cümlelerini aktardı.
Kuluçka merkezinde incelemelerde bulunan BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ise girişimcilerimi desteklemek için her türlü imkân ve olanağı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.
Türkiye'nin Turizm Teknolojileri dikeyindeki ilk kuluçka merkezi olan TourisTech’le ilgili güncel tüm bilgilere touristech.antalya.edu.tr adresinden erişilebiliyor.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI