Bugun...



56 termal turizm bölgesi belirlendi

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy yanıt verdi…

facebook-paylas
Tarih: 05-09-2022 14:03

56 termal turizm bölgesi belirlendi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, ülkemizin sağlık turizmi yatırımlarıyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  bu yılın ilk 6 ayında  “sağlık ve tıbbı nedenlerle” ülkemize gelen ziyaretçi sayısının 586 bin 564 olduğunu açıkladı.
 
SAĞLIK TURİZMİ İÇİN HUKUKİ DÜZENLEMELER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlık turizmine yönelik hukuki düzenlemeler ile ülkemize sağlık turizmi için gelen yabancı turistlerle ilgili sayısal verilerin açıklanması istemiyle Kültür ve Turizm Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde  şu soruların yanıtlanmasını istedi:
“Sağlık turizmine yönelik hukuki düzenlemeler tamamlanmış mıdır?
Akreditasyon ve denetim altyapısı güçlendirilmiş midir? Son üç yılda ülkemize tedavi için gelen kişi sayısı kaçtır?
Medikal turizmin, termal turizmin yanı sıra yaşlı ve rehabilitasyon turizmiyle olan entegrasyonu sağlanmış mıdır?
Sağlık turizmi alanında ülkemizin tanıtım ve pazarlamasına yönelik çalışmalar hangi aşamadadır?”
CHP Niğde Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye Turizm Stratejisi 2023" kapsamında hazırlanan Termal Turizm Master Planının birinci etabı çerçevesinde 4 alt bölge oluşturulduğunu ve bu bölgelerde Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ve Turizm Merkezleri ilan edildiğini açıkladı. Bakan Ersoy, bu alanların 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planlarının Bakanlıklarınca onaylandığını ifade etti.


56 TURİZM BÖLGESİ
2634 sayılı "Turizmi Teşvik Kanunu" uyarınca, ülkemizin sahip olduğu jeotermal potansiyele bağlı olarak ülke genelindeki potansiyel alanların belirlendiğini bildiren Bakan Ersoy, bu potansiyel alanların bölgeleme esasına göre analiz edildikten sonra genel planlama yaklaşımı içerisinde 56 Termal Turizm Merkezi ve Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin edildiğini belirtti.
 
Bakan Ersoy, “Son 3 yılda sağlık turizmi amacıyla ülkemize gelen turist sayısı için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan istatistiklere göre "Sağlık ve Tıbbi Nedenler" ile ülkemize gelip çıkış yapan ziyaretçi sayısı; 2018 yılında 551.748, 2019 yılında 662.087 ve 2020 yılında 388.150 kişi olarak gerçekleşmiştir” açıklamasında bulundu.


GEÇEN YIL 642 BİN ZİYARETÇİ GELDİ
2020 yılında koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle TÜİK tarafından 2'nci Çeyreklik dönem için anket çalışması yapılamadığından bu yıla ait verilerin 1, 3 ve 4'üncü çeyrekleri kapsadığını anlatan Bakan Ersoy, “2021 yılında ise "Sağlık ve Tıbbi Nedenler" ile ülkemize gelip çıkış yapan ziyaretçi sayısı 642.444, 2022 yılı Ocak-Haziran döneminde 586.754 olarak gerçekleşmiştir” diye konuştu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini, deniz bölgeleri ağırlıklı turizme kültür ve sağlık turizminin de eklenmesi ve turizm alanlarının artırılmasının her yönüyle zengin ve görülmeye değer turizm varlıkları olan ülkemiz için önemli olduğunu belirtti. Termal su kaynakları ile oluşan kaplıcalara daha fazla ilgi ve çekim yaratılması ile kaplıcaların bulunduğu alanlarda gelişiminde sağlanacağını ifade eden CHP’li vekil Ömer Fethi  Gürer, çeşitlendirilebilir turizm ile ülkenin her bölgesinin çekim alanı olmasının sağlanabileceğini söyledi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI