Bugun...



Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den Dünya Çiftçiler Günü ve Bayram kutlaması

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Ramazan Bayramı ve 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2021 16:12

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den Dünya Çiftçiler Günü ve Bayram kutlaması

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Ramazan Bayramı ve 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Metin mesajında şöyle dedi:
"Çiftçilerimizin 14 mayıs dünya çiftçiler  gününü en içten dilek ve  duygularımla kutluyorum. Bilindiği gibi  Tarım sektörü, ekonomik ve sosyal nitelikleri nedeniyle Türkiye için vazgeçilmez bir sektördür. İnsan yaşamının sürdürülebilmesi için olmazsa olmazların başında tarım  sektörü, bugün sadece gelişmekte olan değil, gelişmiş bütün ülkelerin öncelikli gündemlerini oluşturmaktadır.
Pandeminin Çin’de çıkışı ile Türkiye’ye gelişi arasında üç ay gibi bir süreç geçmiş olması ve ilk vakanın 11 Mart’ta görülmesiyle birlikte hükümetin bazı kısıtlayıcı tedbirler almasını zorunlu kılan, Covid-19’un çok hızlı yayılım göstermesi oldu. Tabii bu tedbirler bütün sektörlerde üretimin aksamasına sebebiyet verdi. Bu kısıtlardan tarım da nasibini aldı. Gıda üretiminin sağlanması ve bu zincirin kopmaması için, çiftçilere ve tarımda çalışan işçilere pandemi sebebiyle getirilen kısıtlarda bazı muafiyetler getirildi.
Covid-19 salgını tüm dünyada ne kadar daha süreceği belli olmamaktadır. Bu hareket kısıtlamaları ülkeleri değişik oranda ve değişik alanlarda olumlu veya olumsuz etkilemektedir.
Covid-19 salgınıyla mücadele ederken bir yandan halkın gıda ihtiyacını karşılamak için çaba göstermek zorunda kalmaktadır. Tarım geleceğin yatırım aracı olarak yerini almaktadır. Ayrıca insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için tarımsal ürünlere, gıda güvenliğine ve yeterli gıdaya sahip olmak gereği bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Türk çiftçisi, tarih boyunca, ülkesinin geleceği için hep çalışmış, üretmiş ve üretmeye devam etmektedir.
    Ülkemizin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde alın teri döken, emek sarf eden çiftçilerimizin  14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü  kutlar ve Tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını Kutlarım."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI