Bugun...



"Ahlaklı nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz"

Kumluca’nın Kasapçayırı Mahallesi'nde bulunan, 4- 6 Yaş Kuran Kursu ve Ana Sınıfı, eğitime başlamak için gün sayıyor

facebook-paylas
Tarih: 17-08-2020 15:47


Kumluca’nın Kasapçayırı Mahallesi'nde bulunan, 4- 6 Yaş Kuran Kursu ve Ana Sınıfı, eğitime başlamak için gün sayıyor
2013 yılında, 10 ilde pilot uygulamaya başlayan 4 – 6 Yaş Kuran Kursları, daha sonra ülke geneline yayıldı. Türkiye genelinde 3 Bin’e yakın kurs açıldı. Geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Kumluca Müftülüğü'ne bağlı olarak açılan Özel Kasapçayırı 4 - 6 Yaş Kuran Kursu ve Ana Sınıfı, okulların açılması ile birlikte eğitime başlayacak.

Kasapçayırı 4 – 6 Yaş Kuran Kursu ve Ana Sınıfı Yaşatma Derneği Başkanı Durdali Çetin; “Dernek olarak Kumluca Müftülüğü ile yapmış olduğumuz protokol gereği, Müftülük tarafından görevlendirilen Kuran Kursu'nda Hocalaromız tarafından eğitim veriliyor. 4 – 6 Yaş kursları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitimlerine yönelik oluşturduğu mevzuata ve yönetmeliğe uygun şekilde planlanmaktadır.
Kursumuzda,  4 – 6 yaş çocukların zihinsel ve fiziksel becerilerinin gelişmesi için ihtiyaç duydukları eğitim ve değerler eğitimi verilmektedir.

Amacımız gelişim aşamasında olan çocuklarımızın el becerileri, zihinsel becerilerinin yanında değerler eğitimi alarak vatan, millet, bayrak sevgisi, İslam ahlakı, ecdadına saygı ve anne babasına hayırlı bir evlat olabilmelerini sağlamaktır.
Peygamber efendimiz buyuruyor ki; “ Bir baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır". Bizlerde burada bu sorumlulukla ahlaklı nesiller yetiştirmek için gayret ediyoruz. Onlara merhamet, sevgi, sorumluluk, temizlik gibi ahlaki değerleri aşılamaya çalışıyoruz
Peygamberimiz buyuyor ki; insan ölünce üç şey hariç amel defteri kapanır. Sadakai cariye, kendisinden faydalanılan ilim ve arkasından dua eden hayırlı bir evlat. İşte bu bilinçle çocuklarını yetiştirmek isteyen velilerimiz, çocuklarını gönül rahatlığıyla bize emanet etmektedir” dedi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI