Bugun...



Zamanı gelen sıklamen, yağmuru beklemedi

Halk arasında adı 'Tavşan Kulağı' veya 'Domuz Topalağı' olarak bilinen Sıklamen Çiçeği, Kumluca'nın dağlarında boy göstermeye başladı.

facebook-paylas
Tarih: 13-10-2020 14:18

Zamanı gelen sıklamen, yağmuru beklemedi

Halk arasında adı 'Tavşan Kulağı' veya 'Domuz Topalağı' olarak bilinen Sıklamen Çiçeği, Kumluca'nın dağlarında boy göstermeye başladı. Her yıl ilk yağmurlarla birlikte halk arasında  'çıntar' diye bilinen yenilebilen mantarla birlikte dağlarda görülmesine alışılan Sıklamen Çiçekleri, bu yıl yağmurların henüz yağmamasına rağmen görülmeye başladı.
Rengi koyu fuşya rengine sahip Sılamen Çiçekleri, dağlarda, Park ve bahçelerde çok sık bir şekilde mevsimi gelince görülen bir çiçek türüdür. İlkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açan Sıklamen Çiçeği, sera çiçekliği için de uygulanabilir, alternatif bir ürün olabilir. Bununla beraber, sera şartlarında kış aylarında da çiçek açabilir. Sıklamen çiçeğinin anlamını, aşk olarak tanımlayanlar olagelmiştir. Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Sıklamen Çiçeği, Primulaceae familyasına ait bir çiçektir. Halk dilinde 'tavşankulağı' yada 'domuz topalağı' şeklinde de bilinmektedir. Sonbahar ve Kısın habercisi gibi çiçek açan bu bitki, 5 parçalıdır ve bununla beraber beyaz- pembe tonlara sahiptir. Sıklamen Çiçeği, yaz aylarının başında uyku dönemine girer. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, filizlenmeye başlar. Sıklamen Çiçeği, yaz aylarında bütün yaşamsal faaliyetlerini durdurur. Sıklamen çiçeğinin çayı yapılarak tüketilmesi sonucunda sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Bunun dışında, bağırsakları rahatlatan bir özelliğe sahiptir. Doktora danışmak şartıyla adet söktürücü özelliği olduğu da söylenmektedir.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI