Bugun...



Manavgat Belediyesi ANKA Kuşlarını yalnız bırakmıyor

Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Manavgat yangınlarından zarar görüp ve evleri yanan çocuklara destek olmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak Manavgat’ın Anka Kuşları’na oyuncak, kıyafet ve ikramlık yiyeceklerin dağıtımını gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 10-03-2022 19:00

Manavgat Belediyesi ANKA Kuşlarını yalnız bırakmıyor

Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Manavgat yangınlarından zarar görüp ve evleri yanan çocuklara destek olmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak Manavgat’ın Anka Kuşları’na oyuncak, kıyafet ve ikramlık yiyeceklerin dağıtımını gerçekleştirdi. Sarılar, Oymapınar, Bucahşeyhler, Dikmen, Belenobası, Gebece, Ulukapı, Çeltikçi, Aşağı Işıklar, Demirciler, Cevizler, Hacıali, Karaöz, Evrenseki, Kalemler, Yavrudoğan, Yaylaalan, Tilkiler, Sevinçköy, Yukarı Işıklar Güzelyalı, Saraçlı ve Karavca mahallesinde yaşayan 0-13 yaş aralığındaki 461 çocuk, Manavgat Belediyesi’nin ekiplerini görünce büyük bir mutluluk yaşadı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in özenle hazırlattığı hediyeleri dağıtan uzman eğitmen kadrosu, çocuklarla uzun uzun sohbet ederek ailelere bilgi aktarımında bulundu. Manavgat Belediyesi’nin psikologları, klinik psikologlar tarafından yazılan ve çocukların duygularını dışa aktarmalarında kolaylık sağlayan “Evim Nerede” kitabını ve kitabın ana karakteri olan “Zeytin” isimli karakteri ailelere verdi. Uzman hekimler tarafından yazılan “Evim Nerede” adlı kitap ise çocukların duygularını dışarıda aktarmasına kolaylık sağlıyor ve psikolojik olarak rahatlamayı anlatıyor.

 

SÖZEN; HERŞEY ONLARIN MUTLULUĞU İÇİN
Manavgat orman yangınlarından sonra, çocukların tekrar normal yaşama dönebilmelerini sağlamak amacıyla moral ve motivasyon çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, çocukların mutluluğunun kendilerine de büyük bir güç verdiğini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “ Yaşadığımız yangın felaketinin ardından özellikle çocuklarımızın sosyal yaşama bir an önce adapte olabilmesini sağlamak amacıyla “Manavgat’ın Anka Kuşları” projemizi hayata geçirdik. Onlarla birlikte keyifli aktiviteler yaparak geziler düzenledik.  Belediyemizin öğretmen kadrosu, onları bir an olsun yalnız bırakmayarak sosyal yaşama adapte olmalarına katkı sağladı. Tüm yaralarımızı hep birlikte sarararak o zorlu günleri birlikte aştık. Bugün de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’müz, çocuklarımıza ziyaret gerçekleştirerek onlarla bire bir ilgilendi, yüzlerinde mutluluk oluşturacak hediyelerimizi dağıttı. Manavgat Belediyemiz, onları hiçbir zaman yalnız bırakmayarak tüm imkanlarını onların iyiliği ve mutluluğu için kullanmaya devam edecektir” dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI