Bugun...



AKTOB Ekim Ayı Geleneksel Buluşması Geniş Bir Katılımla Yapıldı

AKTOB Geleneksel buluşmaları devam ediyor. Ekim ayı AKTOB Geleneksel Buluşması 19 Ekim 2022'de Rixos Downtown Otel'de geniş bir katılımla gerçekleşti. Yemeğe Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Antalyaİl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol'un da katılım gösterdiği yemekte turizm gündemi de değerlendirildi.

facebook-paylas
Tarih: 22-10-2022 17:18

AKTOB Ekim Ayı Geleneksel Buluşması Geniş Bir Katılımla Yapıldı

AKTOB Geleneksel buluşmaları devam ediyor. Ekim ayı AKTOB Geleneksel Buluşması 19 Ekim 2022'de Rixos Downtown Otel'de geniş bir katılımla gerçekleşti. Yemeğe Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Antalyaİl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol'un da katılım gösterdiği yemekte turizm gündemi de değerlendirildi.
AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı; 2022 yılının başında Rusya ve Ukrayna arasında başlayan çatışmaların, özellikle turizmcilerin kafalarında bu sezonun nasıl geçeceği ile ilgili endişeler ve soru işaretleri yarattığını belirterek, "Fakat bu dönem içerisinde dünya ülkeleri arasında Türkiye, turizm açısından en hızlı dönüşüm yaşayan ülke, Antalya ise aynı şekilde en hızlı dönüşüm yaşayan destinasyon oldu. Turizmciler olarak Antalya'nın potansiyeline güveniyoruz. Antalya, potansiyeli ve alt yapısı ile 20 milyon turiste ulaşabilecek kabiliyete sahiptir" dedi.


“ANTALYA, 20 MİLYON TURİSTE ULAŞABİLECEK KABİLİYETTE”

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, her toplantıda olduğu gibi Dünya, Türkiye ve Antalya turizminin son durumunu değerlendirdi. Dünya ve Türkiye turizminde 2022 sezonunun ilk 9 ayını grafiklerle birlikte katılımcılara özetleyen Başkan Yağcı, 2023 yılı için beklentilerini de paylaştı. 2022 yılının başında Rusya ve Ukrayna arasında başlayan çatışmaların, özellikle turizmcilerin kafalarında bu sezonun nasıl geçeceği ile ilgili endişeler ve soru işaretleri yarattığını belirterek, “Fakat bu dönem içerisinde dünya ülkeleri arasında Türkiye, turizm açısından en hızlı dönüşüm yaşayan ülke, Antalya ise aynı şekilde en hızlı dönüşüm yaşayan destinasyon oldu. Turizmciler olarak Antalya’nın potansiyeline güveniyoruz. Antalya, potansiyeli ve alt yapısı ile 20 milyon turiste ulaşabilecek kabiliyete sahiptir” dedi.


“2019’UN YÜZDE 90’ININI YAKALAMIŞ DURUMDAYIZ” 

2022 verilen bakıldığında dünyadaki turizm hareketlerinin halen daha 2019 seviyesinin altında olduğuna dikkat çeken Yağcı, “Dünya 2019 yılının yüzde 57’sine ulaştı. Avrupa’da bu oran yüzde 70’ler seviyesine gelmiş durumda” dedi. “Eylül ayında Antalya’yı 2 milyon turist ziyaret etti ve biz bu rakamlarla 2019’un yüzde 90’ınını yakalamış durumdayız” diyen Yağcı, Eylül ayı itibariyle 9 aylık süreç içerisinde 11 milyon ziyaretçiye ulaşan Antalya’da bu sayının sezon sonuna kadar 13 milyonu geçeceğini de sözlerine ekledi.


“TÜM PAZARLARDA, 2019 VERİLERİNİ AŞTIK”

Türkiye genelinde turizm verilene bakıldığında ise ülkeye Ağustos sonu itibariyle 34 milyon ziyaretçinin girdiği ve bu sayının sene sonuna kadar 48 milyonu zorlayacak bir rakama ulaşacağını açıkladı. Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna hariç tüm pazarlarda, 2019 verilerini aştığını açıklayan Yağcı, “Almanya, İngiltere ve Polonya pazarı 2019 seviyesini geçmiş durumda. Özellikle Antalya’ya İngiltere’den yaklaşık 1 milyon turist geldi, bunu önemli bir rakam olarak görüyorum çünkü İngiltere Antalya’nın üçüncü pazarı” sözleriyle Antalya’nın 2022 turizm sezonunda önemli bir başarı gösterdiğini verilerle açıkladı.


“TGA’NIN ÇALIŞMALARI YERİNDE VE BAŞARILI”

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan Michelin Rehberi’nde Türkiye’den 53 restoranın girmesi ve 3 restoranın yıldız almasının ülke imajı açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Yağcı, “TGA’nın çalışmalarının ne kadar yerinde ve başarılı olduğunu bu projeyle görmekteyiz. Ben bugün TGA’nın yapmış olduğu çalışmalarının ileriki yıllarda çok daha fazla getirisini göreceğimize inanıyorum. Bu onlardan sadece biri” ifadelerinde bulundu.


BAKAN MEHMET NURİ ERSOY’A TEŞEKKÜR

Başarılı bir liderlik ve ekip çalışmasıyla ülke ve şehirlerin turizm vizyonu oluşturabileceği görüşünde olduğunu dile getiren Yağcı, “Şunu çok net söyleyebilirim: Türkiye ve Antalya çok başarılı bir sezon geçiriyor. Bu başarının arkasında 20-25 tane alt neden sayabiliriz. Ama bu nedenlerin olması için temel unsur liderliktir. Lider olacak, vizyonu olacak ve o vizyona göre de şehrin ve ülkenin turizmini bir yere götürecek. Dolayısı ile liderlik bu noktada çok önemli. Burada gönül rahatlığı ile bir teşekkür borcumuz var. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a çok teşekkür ediyorum. Hem bilgi birikimi hem bizimle yakın çalışması hem iletişim kanallarının açık olması sorunları iletmede ve sorunları çözmede iyi bir ivme yarattı. Dolayısı ile sektörden gelen, işi çok iyi bilen bir bakanın olması ve bize liderlik yapması son derece önemliydi. Başımızda iyi bir lider olmasaydı başarı olmazdı. Buradan kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bunun yanında Antalya’da iyi bir takım çalışması da vardı. Birincisi liderlik ve ikincisi birlikte çalışma ile başarıyı yakalamış olduk. Emeği geçen herkese buradan çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


“ŞIMARIKLIK GÖSTEREREK KALİTEMİZİ DÜŞÜRMEMELİYİZ”

Antalya Valisi Ersin Yazıcı konuşmasına teşekkür ederek başladı. Yazıcı: “Öncelikle böylesi güzel bir sezon için kendi adıma tüm kalbimle burada bulunan bulunmayan başta otelcilerimiz olmak üzere turizm camiasına teşekkür ediyorum” dedi. “Antalya şehri olarak ülke ekonomisine katkı sağladığımız için ciddi bir sorumluluğumuz var” diyen Vali Yazıcı “Bakın, Pandemi döneminde turizm yapmayı başarmış dünyadaki ender şehirlerden biriyiz. Bunun sırrı, 2020 yılında göstermiş olduğumuz gayret ve ağırladığımız 3,5 milyon turiste gösterdiğimiz hizmettedir. Turizm burada en üst düzeyde yapılıyor. Şımarıklık göstererek kalitemizi düşürmemeliyiz. Biz Antalya olarak her zaman en iyisini yapmak zorundayız. Çünkü biz bir dünya şehriyiz. 2023 yılının daha iyi olacağını ümit ediyorum. Dünya standartlarında mal, ürün ve hizmet üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Toplantıda Fraport TAV Antalya Havalimanı’ndaki çalışmalar hakkında bir de sunum gerçekleştirildi.




Kaynak: AKTOB




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI