Bugun...



Esentepe’ye Kur’an kursu

Hasan -Fatma Çavlı Kur’an Kursu açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in büyük dönüşümünde okuma merkezli, bilgi merkezli, irfan merkezli, kültür merkezli tesisleri de gelecek nesillere armağan edeceklerini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 19-12-2022 18:05

Esentepe’ye Kur’an kursu

Hasan -Fatma Çavlı Kur’an Kursu açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in büyük dönüşümünde okuma merkezli, bilgi merkezli, irfan merkezli, kültür merkezli tesisleri de gelecek nesillere armağan edeceklerini söyledi.
Kepez’in Esentepe Mahallesi’nde Hasan -Fatma Çavlı Kur’an Kursu açıldı. Açılış törenine Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Esentepe Mahalle Muhtarı Bekir Yılmaz ve meclis üyeleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, kuran kurslarının insanlara güzel ahlakı öğrettiğini vurgulayarak, hayır sever Çavlı ailesine teşekkür etti.  Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü  de, Kepez’e yeni bir eser daha kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade etti.  Geçtiğimiz günlerde Esentepe Mahallesi’nde yeni bir okulun temelini attıklarını hatırlatan Başkan Tütüncü, “Bugün de Kur'an kursu açılışı gerçekleştiriyoruz. Dinimizin ilk emri ‘Oku’… Bize sorulacak ilk soruda ‘Oku’ olacak. Bu inancın çizdiği yolda yürürken okullar, bilim merkezleri, kuran kursları, kütüphaneler, üniversiteye hazırlık kursları bütün bunlar bu bakış açımızın ürünü ve bu anlayışa hizmet eden tesisler. Yapanlardan, yaptıranlardan, vesile olanlardan Rabbim binlerce kez razı olsun. “ dedi.


NESLİ İHMAL ETMEMELİYİZ
Şehri imar ederken, nesli ihmal etmemeliyiz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Çünkü, ihmal ettiğimiz nesil gelir, imar ettiğimiz şehri imha eder. Turgut Cansever, ne güzel söylemiş. Bu bakış açısıyla yürümeye devam edeceğiz. Bir yandan imar problemlerini çözeceğiz, diğer yandan kentimize şehir hastanelerini getireceğiz, diğer yandan planlamalar yapacağız, yolları yenileyeceğiz, yeni binalar yapacağız. 2 B sorunlarını çözeceğiz, tapuları vereceğiz. Ama bütün bunlarla beraber okuma merkezli, bilgi merkezli, irfan merkezli, kültür merkezli tesisleri de geleceğimizin nesillerine armağan edeceğiz.“ diye konuştu.


ÇAVLI AİLESİNE TEŞEKKÜR
Veli Çavlı ailesine kazandırdıkları kuran kursu için teşekkür eden  Başkan Tütüncü,  “Veli babanın gönlü çok geniş. ‘Başkanım, bul bula bildiğin kadar yer ben buralarda okumaya yönelik, öğrenmeye yönelik tesisleri bu şehrin çocuklarına kazandırayım’ dedi. Allah razı olsun. Geldi bizden yerler talep etti. Bizde kendilerine o yerleri göstereceğiz. Oda birer birer yapacak. Bu geniş gönüllülüğüne sonsuz teşekkürler” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Hasan-Fatma Çavlı Kur’an Kursu kurdele kesimiyle hizmete açıldı. Davetlilerle kuran kursunu gezen Başkan Tütüncü, çocuklara oyuncak verdi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI