Bugun...


Yörüklerin vekil tepkisi
Tarih: 08-05-2023 20:47:54 Güncelleme: 08-05-2023 20:47:54 + -


Antalya Yörük Dernekleri bileşenleri adına basın açıklaması yapan Has Yörükler Derneği Başkanı Mustafa Ateş, “Yörük nüfusunu yok sayan tüm zihniyetleri parti gözetmeksizin kınıyoruz” dediler.

facebook-paylas
Tarih: 08-05-2023 20:47

Yörüklerin vekil tepkisi

Antalya Yörük Dernekleri bileşenleri adına basın açıklaması yapan Has Yörükler Derneği Başkanı Mustafa Ateş, “Yörük nüfusunu yok sayan tüm zihniyetleri parti gözetmeksizin kınıyoruz” dediler.


Antalya Has Yörükleri Derneği Başkanı Mustafa Ateş, genel seçimlerden önce yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde bu güne kadar ithal aday olarak tabir edilen milletvekilleri ile Antalya ve Antalya’lılara zaman kaybettirildiğini belirterek “Bizler potansiyel oy deposu olarak görülmüş ve ‘Hangi adayı koyarsak seçilir’ mantığı ile bakan partilerin yetkilileri işi iyice abartıp, geçtiğimiz dönemlerde kentin yolunu ve dengelerini bilmeyen bir-iki ithal vekil adayı olurken bu seçimlerde maalesef Antalya’lıların iradesi tamamen yok sayılmıştır. Tüm partilerde seçilebilecek sıralarda yer alan 17 vekilden tamı tamına 10 tanesi maalesef şehir dışından getirilip, Antalya’lıların, yörüklerin önüne konulmuştur.” dedi.


 Yörük açılımı yapanlar, yörüklere değer verdiğini iddia eden parti genel başkanları, Yörük kimliği ile ön plana çıkan Antalya’nın öz evlatlarının Yörüklerle alay edercesine listenin en alt sıralarına veya seçilemeyecek yerlere konularak verilen değeri ortaya konulduğunun altını çizen Başkan Ateş, “Antalya hakkını alacak” diye seçim propagandası yapanlar, Antalya’lıların hakkını yemişlerdir.” dedi.

Antalya’da yaklaşık 900 bin civarında çeşitli aşiret ve boylara mensup 1 milyon civarına Yörük olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Ateş, “Buradan tüm Antalya’lı Yörüklere sesleniyoruz, bizi görmezden gelenlerle bir arada olmayalım. Yörük açılımında bulunup, bizi temsil anlamında bir vekil bile seçilebilecek vekil listesine koymayanlara yörüklerin o kadar da kolay lokma olmadığını gösterelim. Artık yörükler olarak “Biz bu memlekette varız. Bizi yok sayamazsınız. Yüz yıllardan bu yana Yörüklerin ata yurdu Antalya’dayız. ‘Tarihte bizi yok sayan herkes yok olmuştur.’ Diyoruz" dedi. 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI