Bugun...


Haydar Gümrükçü: Rus ve Ukraynalıların yerini, Polonyalılar ve İngilizler aldı
Tarih: 15-09-2023 15:41:34 Güncelleme: 15-09-2023 15:41:34 + -


Antalya Kemer’de yer alan her yıl binlerce kişiyi zirveye taşıyan Olympos Teleferik’in Genel Müdürü Haydar Gümrükçü yaptığı açıklamada, bu sene bugüne kadar 175 bin kişinin Olympos Teleferik ile zirveye çıktığını belirterek, “Bu yıl hedefimiz 300 bin misafirimizi zirveye taşımaktı. Sezonun Kasım ayına uzayacağını düşünüyoruz. Yıl sonuna kadar bu rakamın 230 binleri bulmasını bekliyorum.”dedi.

facebook-paylas
Tarih: 15-09-2023 15:41

Haydar Gümrükçü: Rus ve Ukraynalıların yerini, Polonyalılar ve İngilizler aldı

Halil ÖNCÜ-KEMER

Antalya Kemer’de yer alan her yıl binlerce kişiyi zirveye taşıyan Olympos Teleferik’in Genel Müdürü Haydar Gümrükçü yaptığı açıklamada, bu sene bugüne kadar 175 bin kişinin Olympos Teleferik ile zirveye çıktığını belirterek, “Bu yıl hedefimiz 300 bin misafirimizi zirveye taşımaktı.  Sezonun Kasım ayına uzayacağını düşünüyoruz. Yıl sonuna kadar bu rakamın 230 binleri bulmasını bekliyorum.”dedi.

Rus ve Ukraynalıların yerini, Polonyalılar ve İngilizler aldı!

Beklenenin aksine normal bir sezon yaşadıklarını belirten Gümrükçü, Ruslar ve Ukraynalıların yerini Polonyalılar ve İngilizlerin almaya başladığını belirterek, “ Ortalama bir sezon geçiriyoruz. Rus pazarının yerini başka pazarlar dolduruyor. Mesela Polonyalılar ve İngilizler çok gelmeye başladı. Doğu Avrupa'dan gelen misafirlerimiz büyük ilgi gösteriyor. Dolayısıyla Rusların ve Ukraynalıların yerini biraz onlar almaya başladı. İngiliz pazarı hareketli. Yani şunu gördük ki, bir pazar boşalırsa bir yerden başka pazarlar orayı dolduruyor. Onun dışında ekonomik sıkıntılar, savaşın olması bunlar tabi etkiledi mutlaka. Özellikle yaşanan savaş bizi çok etkiledi. Rus pazarı ve Ukrayna pazarında düşüş var. Rusya’daki ekonomik durum yani Ruble'nin durumu nedeniyle, gelen Ruslar maalesef harcama yapmıyorlar, bunu biz de hissediyoruz. Bize gelen insanlar bile yukarıda yiyecek içecek ve diğer aktivitelerde istenilen seviyede harcama yapmıyorlar. Zaten otele gelen misafirlerin de bir kısmı da dışarıya çıkmıyor. Böyle bir genel sorun yaşanıyor. Sadece bizde değil bütün günübirlik alanlarda bir düşüş var.”diye konuştu.

Olympos Teleferik ‘Avrupa’nın en uzun Teleferiği’

Teleferik hakkında kısa bilgiler de veren Genel Müdür Haydar Gümrükçü, “ Teleferiğimiz, Kemer’in simgesi. Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise ikinci en uzun teleferiği olma özelliği taşıyor. Teleferiğimiz ile yolculuk alt istasyon ile Tahtalı Dağı 2365 mt zirve arası yaklaşık 12 dakika sürüyor.  İsviçreli mühendisler tarafından tasarlanan teleferiğimiz ile yolculuk yapan misafirlerimiz unutulmaz bir yolculuk yaşarken, Phaselis ve Olympos Antik Kenti, Antalya ve Kemer'in manzarasını görme şansı buluyorlar, bulutlu havalarda ise bulutların içerisinden geçerken unutulmazı yaşıyorlar” diye konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEMER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI