Bugun...


Gencer: Tatilden vazgeçmeyen tatilci, gecelemeleri düşürdü
Tarih: 30-08-2023 14:21:29 Güncelleme: 30-08-2023 14:21:29 + -


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Antalya Bölge Başkanı Hüseyin Gencer, çok özel bir bölgeye sahip olduklarını belirterek, gündemi değerlendirdi.

facebook-paylas
Tarih: 30-08-2023 14:21

Gencer: Tatilden vazgeçmeyen tatilci, gecelemeleri düşürdü

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Antalya Bölge Başkanı Hüseyin Gencer, çok özel bir bölgeye sahip olduklarını belirterek, gündemi değerlendirdi.

Genel anlamda verimli bir sezon geçirdiğimizi söyleyebiliriz!

Sezonun her şeye rağmen başarılı bir şekilde geçtiğini belirten Başkan Gencer, gelir olarak geçen senenin altında yer aldıklarını belirterek,“ Sezonumuz gayet başarılı geçiyor.Gelir olarak bakarsak geçen yıla göre beklentilerimizin altında. Gelir anlamında geçen yıla göre % 25 ile % 30 oranında bir düşüş var. Buna rağmen sorunsuz bir şekilde devam ediyoruz. Bölgemizi tercih eden turistlere bakacak olursak, genelde İngiliz, Alman ve yurt dışından gelen Türkler ile Türk misafirlerimizden oluşuyor. 30 Ağustos itibarı ile bölgemizde ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Eylül ayı ortasından itibaren okulların açılması ile birlikte sezonda bir düşüş bekliyoruz. Genel anlamda verimli bir sezon geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Her ne kadar bölgemizi İngiliz ve Alman turistler başı çekse de bu yıl bölgeyi terk edenlerin başında da yine İngilizler ve Almanlar geliyor.Bu arada iç turizm bizim gözbebeğimiz. Bölgemiz çok özel bir bölge. Çok ciddi oranda ören yerlerine sahibiz. Saklıkent’ten başlayarak sayacak olursak, Xhantos,Patara,Demre,Myra,Noel Baba gibi yerler dünyaca ilgi çeken yerler. Patara plajımız var. Son dönem yayla turizmi de bölgemizde çok tercih ediliyor. Misafirlerimiz Toros’ları ve buradaki yaşamı merak ediyorlar. Ciddi bir dalış bölgesiyiz. Likya yolumuz ise dünyanın dört bir yanında gelen misafirlere ev sahipliği yapıyor. Bölgemiz hem huzurlu bir tatil destinasyonu tarihi bir destinasyon” dedi.

 

 

Konaklama gecelemeleri düştü!

Son dönem yaşanan ekonomik sıkıntıların bölgedeki tatili nasıl etkilediğini de açıklayan Başkan Hüseyin Gencer, “ Tatilcilerin konaklama gecelemeleri düştü ancak tatilci tatilinden vazgeçmedi. Örneğin bölgemizde 8 günlük gecelemeler beş günlere kadar düştü. Tatilden vazgeçmeyen tatilci, gecelemeleri düşürdü. Bunu ciddi anlamda görüyor, hissediyoruz. Geçen seneye göre fiyatlarda ciddi bir artış oldu. Fiyatları müşteri bazında değerlendirecek olursak, son dönem yapılan indirimli fiyatlar ile tatilci buna olumlu baktı. Bölgede birçok otel ve villa işi yapanlar son dönem indirime gittiler. Geçen seneye göre % 50 ile % 100 arasında fiyat artışları oldu. Bu fiyatlara karşı müşterilerin tepkisi de şu oldu. Onlara fiyatlar ilk etapta pahalı geldi bizde kampanyalar ile indirimler ile bunu destekledik.”dedi.

Bölgemiz her zaman ilgi çeken bir bölge!

Batı Antalya’nın tatilci için her zaman vazgeçilmez bir destinasyon olduğunu da dile getiren Başkan Gencer, “ Bölgemiz her zaman ilgi çeken bir bölge. Bölgemiz her geçen yıl, kendini yeniliyor, turizme yeni tesisler kazandırılıyor. Yeni açılan oteller, tesisler var. Bölgemizde ciddi bir yat turizmi, dalış turizmi var. Deniz kum güneşin yanında biz burada tarihi de ekliyoruz. Bunun yanında hemen karşımızda Yunan adası Meis var. Burada da ciddi bir sirkülüsyon var. Dünyaca ünlü Kaputaş Plajımız var.TÜRSAB olarak, bölge tanıtımı ile ilgili elimizden gelen bütün organizasyonlarda yer almaya devam ediyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz. Her zaman üyelerimizin yanında onların sorunları ile ilgileniyoruz. Bölgemizde bunların yanı sıra bir paraşüt sorunu vardı. Bunun çözümü için çaba sarf ettik. Bu iş çözüldü. Yamaç paraşütü artık yasal prosedürlerin de çözülmesi ile hayata geçti ve bölgemize bir değer kattı. Kaş’ta Belediyemizin destekleri ile yapılan festivaller oluyor. Bu etkinliklerde bizde yerimizi alıyoruz. Kaş ciddi bir dalış bölgesi. Onların da yaptığı organizasyonlarda yer alıyoruz..Tüm bunların yanı sıra her zaman olduğu gibi kaçak turlar ile mücadelemizi her zaman olduğu gibi devam ediyoruz” diye konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI