Bugun...


YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu'ndan Yerli Malı Haftası mesajı
Tarih: 11-12-2022 17:50:45 Güncelleme: 11-12-2022 18:27:45 + -


Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Yerli Malı Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 11-12-2022 17:50

YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu'ndan Yerli Malı Haftası mesajı

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Yerli Malı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bundan bir asır önce genç Cumhuriyetin ülküsü TUTUMLU OLMAK, YERLİ MALI KULLANMAK ve YATIRIM YAPMAK olarak belirlenmişti.  Türkiye  İktisat Kongresi ile başlayan süreçte yurdun bağımsızlığının korunması için yerli malların üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Üretime ve çalışmaya saygı duyarak vatansever bir nesil böyle yetişti. 1929 Dünya Ekonomik Buhranı bu stratejinin ne kadar doğru bir yol olduğunu gösterirken tam bağımsızlık ve kalkınma yolunda ülkemiz kısa zamanda büyük yol aldı.
Tıpkı o günlerdeki gibi Covid-19 salgın süreci yerli üretimin ve tutumlu olmanın, tasarruf yapmanın önemini tüm insanlığa bir kere daha göstermiştir. Yerli malı kullanmak ve üretim olanaklarını geliştirmek geçmişte olduğu gibi bugün de kimliğimize, değerlerimize ve ülkemize sahip çıkmak anlamına gelmektedir.
Cumhuriyetimizin belirlemiş olduğu bu vizyon ışığında Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) da ülkemizin özvarlıkları ve kimliğimizin ayrılmaz parçası Coğrafi İşaretler alanında farkındalık yaratarak Türkiye’de ideal bir Coğrafi İşaretler Sistemi’nin kurulması ve insanımızın refahına katkı vermek için gönüllülük esasıyla çalışmaktadır.
Bu coşkun duygularla YERLİ MALI HAFTASINI kutlar ülkemizin aydınlık geleceği için daha çok çalışarak bu konuda bilinçli nesillerin yetişmesini tüm kalbimizle dileriz.
Saygılarımızla...."






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÃœN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI