Bugun...


Gürocak: Kişi sayısın değil, gelire bakmalıyız
Tarih: 26-07-2023 13:55:22 Güncelleme: 26-07-2023 13:55:22 + -


Turizm Dosyası, Kemer’in önemli turizm merkezlerinden Tekirova’da bulunan Club Hotel Phaselis Rose Genel Müdürü Şinasi Gürocak’a bir ziyaret gerçekleştirerek gündeme ilişkin değerlendirmelerini aldı.

facebook-paylas
Tarih: 26-07-2023 13:55

Gürocak: Kişi sayısın değil, gelire bakmalıyız

Turizm Dosyası, Kemer’in önemli turizm merkezlerinden Tekirova’da bulunan Club Hotel Phaselis Rose Genel Müdürü Şinasi Gürocak’a bir ziyaret gerçekleştirerek gündeme ilişkin değerlendirmelerini aldı.
Bayram hareketliliğinin yoğun geçtiği bölgede, Temmuz ayının ortalarına gelinmesine rağmen şu anda dolulukların %40 ile 70 arasında yer aldığı görülüyor. Maliyetlerin artması ile birlikte, fiyatların da artmış olması misafir sayısını azaltmış gibi görünse de Genel Müdür Şinasi Gürocak, kişi sayısına değil, gelire bakılmasının daha doğru olacağını söylüyor:
Kişi sayısına değil de, otelde kaç kişi var değil, oteli kaç paraya sattık, daha çok fiyata endeksli çalışmak gerekiyor!
“Bizim nisan ayında başladığımız sezonda maalesef nisan ayını kaybettik. Mayıs ayı doluluklarımız düşük geçti. Haziran ayı itibariyle yavaş yavaş hareketlenmeye başladık, bugün geldiğimiz temmuz ayının ortası itibariyle bölgesel olarak maalesef doluluklarımız değişmekte. Bizim açımızdan çok parlak bir sezon geçmiyor. Havaalanı verilerine baktığımız zaman havalananındaki kişi sayıları oldukça güzel görünüyor fakat bizim şu pencereden bakmamız gerekiyor. Kişi sayısına değil de, otelde kaç kişi var değil, oteli kaç paraya sattık, daha çok fiyata endeksli çalışmak gerekiyor.”
Fiyat konusunda dik durulması gerekiyor!
“Sezon başı belirlediğimiz fiyatları aşağıya indirme gibi bir şansımız yok. Çünkü maliyetler yükseldiği için fiyatlarda oynama şansımız yok. Fiyatı ne belirliyor? Bölge ve piyasa belirliyor. Bu konuda bölgede de fiyat konusunda dik durulması gerekiyor.Fiyatı aşağıya çekmemek lazım. Eğer bu zamanda yaşadığımız krizler, pandemi gibi durumlar olmasaydı daha rahat hedeflediğimiz olması gereken fiyatlara rahatlıkla gelebilecektik. Bunun için geç kalmış değiliz. Dik duralım, fiyatlarımızı kırmayalım, maliyetlerimizin yükselmesinden dolayı , ortalama fiyatlarımızı yüksek tutarak yolumuza devam edelim. Bu arada ortalama geceleme de düşmeye başladı. Buda bizim için bir dezavantaj. Dört ya da beş gün konaklayan bir kişinin oda temizliği, kimyasalı, maliyeti farklı, bir hafta 10 gün kalan misafirin geceleme maliyeti daha farklı. “
Herşey dahil sistemini belki de en iyi uygulayan ülkeyiz!
“Genele baktığınız zaman otellerin temmuz ayı doluluk ortalaması %40-70 arasında. Hedeflediğimiz ve arzu ettiğimiz bir doluluğu şu an için yaşayamıyoruz. Ülkemizde maalesef maliyetler tavan yaptı. Dolayısı ile biz de bunu fiyata yansıtmak zorundayız.Asgari ücrete zam geldi. Sadece asgari ücretten gelen zamla personelimizi ücretlendirmiyoruz. Asgari ücretin üzerinde alan personelimize de zam yapmak zorundayız. Bizim için önemli olan otelde konaklattığımız misafir sayısı önemli ama kaç paradan sattığımız daha çok önem taşıyor. Bu gelecek yıllar içinde önemli. Biz ülkemizde turizmde çok iyi hizmetler veriyoruz. Herşey dahil sistemi belki de en iyi uygulayan bir ülkeyiz ve en iyi uygulayan yer de Antalya”
Türk tatilci tatile para ayırabiliyor mu?
Genel Müdür Şinasi Gürocak, ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların Türk tatilciye olan etkisini soruyoruz. Gürocak, bunun tamamen tatilcinin bütçesine bağlı olduğunu söylerken, bayramda ciddi bir yoğunluk yaşadıklarını ve çok sayıda Türk misafiri ağırladıklarını söylüyor:
“Bu tamamen tüketicinin tatilcinin bütçesine bağlı. Bunu en yoğun dönemini bayramda yaşadık. Bayramda beş yıldızlı otellere gelip bir iki yıl önce ödedikleri paranın çok daha üzerinde ödemeler yaptılar. Yoğun bir doluluk yaşadık bu dönemde. Özellikle Kemer’de çok ciddi bir Türk misafir ağırladık. Bunun yanında pansiyonu da seçen oldu, kampingini de seçen oldu. Bu sonuçta tatilcimin kendi ekonomisi ile ilgili bir şey. Bayram tatili bittikten sonra da forecastların düşmesi ile bunu çok rahat bir şekilde görüyoruz."

Halil ÖNCÜ-KEMER






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEMER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI