Bugun...


Başkan Genç, "Bu ülkenin başından gideceksiniz"
Tarih: 03-02-2022 16:03:49 Güncelleme: 03-02-2022 16:03:49 + -


Ek Bütçeye Ret oyu veren AKP ve MHP’li Meclis üyelerine Başkan Genç, "Bu ülkenin başından gideceksiniz" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 03-02-2022 16:03

Başkan Genç,

Döşemealtı Belediyesi Şubat Ayı Meclisi’nde Ek Bütçe oylamasında gerginlik yaşandı. Gündemin 3. Maddesi’nde yer alan 110 Milyon TL’lik ek bütçe talebine AK Parti ve MHP meclis üyelerinin Ret oyu vermesi üzerine Başkan Turgay Genç açtı ağzını yumdu gözünü. Bütçe CHP ve İYİ Partili Meclis Üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.
Ak Parti Gurup Sözcüsü Muhammed Ural, “Ekonomik kriz aşağı yukarı 5-6 aydır var zaten gündemimiz de. Aslında birkaç ay sonra iyi bir planlama ile gelse iyi olurdu” sözü üzerine Başkan Genç, “En azından ekonomik krizin olduğunu kabul etmeniz güzel. Bu itirafınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuşması salonda gülüşmelere neden oldu.


“1 SAAT İÇİNDE FİYATLAR DEĞİŞİYOR”
“Ak Parti Belediyeleri de dahil ek bütçe yapmayan belediye yok” diyen Başkan Genç, “Çünkü, bırakın 2 ayı 1 saat içerisinde bile demir fiyatının değiştiği bir ülke konumuna geldik.  Euro’nun ve Doların 7 liradan 18 lira seviyelerine çıktığını gördük. Yakıt giderimiz iş makinelerimiz ful kapasite çalıştığı zaman aylık 1 milyon TL giderimiz, 2,5 milyon TL oldu.  Ak Parti olarak sizin ek bütçeye ret oyu vermenize akıl sır ermiyor.  Siz herhalde Türkiye’de yaşamıyorsunuz” dedi.


“VATANDAŞ İNİM İNİM İNLİYOR”
Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Şuan belediyelerde dahil olmak üzere tüm kurumlar ve vatandaş inim inim inliyor. Ekonomik kriz had safhada.  Siz kendinizde ticaret yapıyorsunuz, bu ülkede yaşıyorsunuz. Her gün yakıta zam, ihtiyaç maddelerine zam. Bizde belediye olarak arsa kaynağı yaratmaya çalışıyoruz, çünkü giderlerinizi planlayamıyorsunuz artık. Günlük ihtiyaç ve sarf malzemelerin fiyat değişkenliğinden dolayı giderlerinizi planlayamıyorsunuz.”


“SİZ NEREDE YAŞIYORSUNUZ?”
Başkan Genç,  sözlerini şöyle tamamladı: “Personel giderlerine 26 milyon TL fark geldi. Krizden dolayı vatandaşlar açlık sınırına geldiği için sadece Döşemealtı’na yıllık 26 milyon TL ek personel gideri eklendi.  Akaryakıt 2.5 kat arttı, asfalt ve sarf malzemeler aynı şekilde. Yani birde geliyorsunuz Ak Parti  gurubu olarak ek bütçe yapma diyorsunuz. Aklım ermiyor yani bu yapıya. Bambaşka bir ülkede ve bambaşka şartlarda yaşıyorsunuz herhalde. Tablo sadece Döşemealtı’nda değil Türkiye’de bu. İnşallah ilk seçimlerde de bu ülkenin başından gideceksiniz.” dedi.


DÖŞEMEALTINI SİZ YÖNETİYORSUNUZ?
Ak Partili Meclis üyesi Muhsin Küçükbaşkan cevap vermek istediğini söyleyerek söz istedi. Bunun üzerine Başkan Genç,  “Ver bakalım” diyerek meclis üyesine söz verdi. Küçükbaşkan, “Geçmişte aldığınız bütçenin yüzde kaçını oluşturdunuz da böyle bir cevapla geliyorsunuz.  İki de bir değişeceksiniz diyorsunuz da Ak parti olarak onu da çok beklersiniz. Vatandaş size yetkiyi verirken, camiye uzaktan kumandalı mahya yaptırıp parasını ödeme sonra fatura gelsin öde demedi. Siz cebinizde 1 kuruş para varken 5 kuruşluk iş yapmaya kalkarsanız geleceğiniz durum bu. Hükümet sorumlu değil bundan. Döşemealtını şu an siz yönetiyorsunuz ” dedi.


İYİ Kİ HASTANE CAMİ GENÇLİK MERKEZİ KREŞ YAPMIŞIM
Başkan Genç, “Sıkıntı şurada. Gerçekleşmesi imkansız bir tablo. 3 ay önce bütçe yapıyoruz, 3 ay sonra bütün giderler iki katı artmış. Suçlusu kim? Ben miyim? O mensubu olduğunuz iktidardaki hatalar ve eksiklikler.  O yüzden önce kendi şapkanızı çıkaracaksınız biz bu halkı ne hale getirdik, biz bu belediyeleri ne hale soktuk.  Burada yaşam mücadelesi veren halk açlık sınırına geldi. Söylediklerinize kendiniz bile inanmıyorsunuz. Belediyeyi ben yönetiyorum. İyi ki yapmışım. İyi ki hastane yapmışım. İyi ki Merkez cami yapmışım. İyi ki yollar asfaltlar yapmışım. İyi ki kreş, gençlik merkezi yapmışım. Siz ne yaptınız ” diye konuştu,.
Sinirlenerek araya girmeye çalışan Meclis üyesi Küçükbaşkan,  “Yaptığımız belli, şehir hastaneleri belli” dedi.


DÖŞEMEALTI ANTALYA’NIN YILDIZI OLDU
Bu sözler üzerine Başkan Turgay Genç şunları söyledi:  “Döşemealtı şuan Antalya’nın yıldızı oldu. Senin arsan 1 kuruş etmezken, şimdi milyonlar etti. Türkiye’nin gözbebeği oldu. Döşemealtı kalkındı ise bizim sayemizde. O mahyasını anlattığın cami Türkiye’ye örnek cami. Türkiye’nin örnek camisini ben o dönemde 7 milyon TL’ye mal ettim. Şuan 30 milyon TL’ye yapamazsın Türkiye’ye getirdiğiniz bu malzeme fiyatlarıyla. Gidip SPK uzmanlarına denetlettirin. 23 milyon artı KDV’ye hastane yaptım. Kıyamet koptu, şikayet üzerine şikayet. Savcılık, valilik, başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı şikayet etmediğiniz yer kalmadı. Bilirkişi geldi bir tane açık bulamadı.


NERDE DEVLET HASTANESİ?
İyi ki yapmışım o hastaneyi bugün SPK değeri 100 milyon TL. Bu Döşemealtı halkının değeri.  Ben yapmasam, sen şehir hastanelerini geçte, şu her seçim döneminde vaat ettiğiniz Döşemealtına devlet hastane nerde kardeşim? Nerede devlet hastanesi?  Her seçim döneminde siyaset yapıp, temel atıyormuş gibi kandıran ben değilim, sizsiniz. Hiç konuşma, Döşemealtı halkı kimin ne yaptığını o kadar iyi biliyor ki bizim burada iktidarımız devam ediyor. Sizde bu anlayışla inşallah Ülkenin başından da gideceksiniz. İlk seçimde görürsünüz.” 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÖŞEMEALTI Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI