Bugun...


Durdaş: Belediye Oldu-Bittiyle Yönetilemez
Tarih: 04-02-2022 18:41:47 Güncelleme: 04-02-2022 18:41:47 + -


Kumluca Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 10 ayrı gündem maddesinin görüşülmesiyle gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 04-02-2022 18:41

Durdaş: Belediye Oldu-Bittiyle Yönetilemez

Kumluca Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı,  10 ayrı gündem maddesinin görüşülmesiyle gerçekleştirildi.
Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilçede yapılacak hizmetleri anlattı.
Kumluca Belediye Başkanı Köleoğlu; “ Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Sanayi Sitesi içersinde sıcak karışım asfalt kaplama çalışması yapacak” dedi.
Geçen meclis toplantılarında, ilçede beş ayrı noktada köprü yapılması kararı aldıklarını, en acil nokta olan Sarıcasu Mahallesi Hacıömerler geçişindeki köprüyü yapıp, hizmete açtıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “ Bunun ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacıveliler Salur Mahallesi bağlantı köprüsü yapılıp, en geç bir ay içinde hizmete açılacak. Çalışmalar devam ediyor.
Sanayi Sitesi girişindeki köprünün yapımını da DSİ üstlendi.
Adrasan Mahallemizde, Yazır, Belen, Yenicepınar, Çerdin ve Yeşilköy Mahallelerimize hizmet verecek çok amaçlı düğün salonu ve kültür merkezimiz, Antalya Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak” dedi.
Bu yıl çok ciddi meteorolojik olumsuzluklar yaşandığını belirten Başkan Köleoğlu; “Bugün Antalya’mızın birçok ilçesinde, dolu yağışı gerçekleşiyor. Önceki yıllarda yaşanan Milyar Dolarlık dolu zararından kurtulduk. Bunu ilçemiz Kum Mahallesine kurduğumuz dolu savar makinemiz ile başardık.
Önümüzdeki günlerde İstanbul’da EMİT Turizm Fuarı yapılacak. Biz fuarda, ilçemizin turizm varlıklarını tanıtacağız. Sulu adayı tanıtacağız. Minyatür ağaç evlerimizi tanıtacağız” dedi.
Meclis toplantısı öncesi, gündem dışı söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Halil Karataş; “Olumsuz hava şartlarında, ilçe belediyemizin canla başla çalıştığına şahit olduk. Ancak Antalya Büyükşehir Belediyemizin hiçbir iş makinesini ilçemizde göremedik. Çok çetin kış şartları geçiriyoruz. Belediyemiz çok mücadele ediyor. Zaman,  zaman yetemiyor. Çünkü selde bozulan yollar yapılıyor. Birkaç gün sonra yeniden yağmur yağıyor yeniden bozuluyor. Ama 30 Aralık'tan beri, ilçemizde sürekli sel taşkınları oluyor. Yollar bozuluyor. İlçemizde sorumluluğu Antalya Büyükşehir Belediyesine ait yollar var. 30 Aralık'tan beri Antalya Büyükşehir Belediyesine ait bir tane iş makinesi görmedim.
Biraz önce Belediye Başkanımız, Antalya Büyükşehir Belediyemiz ilçemizde birkaç tane hizmet yapacak diye saydı. İnşallah yapar da bizde çıkar, teşekkür ederiz” dedi.
Gündem dışı konuşmaların ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
İlk gündem maddesi, Sel suyu ve taşkınlarının önlenmesi amacıyla Kumluca Belediye Meclisinin 2021 / 5 sayılı kararı ile başlatılan arazi toplulaştırması konulu çalışmalar  meclis üyelerine anlatıldı.
Bu madde hakkında açıklama yapan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Biz günlerdir bu yıl aşırı yağan yağmurlar sonucu sel suları ile mücadele ediyoruz. Arazi toplulaştırma çalışmalarımız sonucunda Büyük Kumluca Ovasını sel baskınlarından kurtaracağız” dedi.
Gündemin 2. Maddesinde ise, Altınyaka Mahallesinde yer alan bölgenin içkili yer bölgesi olarak tespit edilmesi konulu Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün teklif yazısı görüşülerek karara bağlandı.
Gündemin 3. Maddesi olarak ta, Kumluca Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren (KUMAFET) Afet Koordinasyon Merkezinin çalışma yönetmeliğinin çıkarılması konusu tartışılıp karara bağlandı.
Gündemin 4. Maddesinde ise, ilçe sınırları içinde bulunan 1/ 1000 ölçekli uygulama imar planına ait plan notu teklifi ve değişikliği konusu da imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin 5. Maddesinde ise Antalya Büyükşehir Belediyesinin 8 Aralık 2021 tarihli ve 784 sayılı ret kararına istinaden Karaöz Mahallesi 1 / 1000 ölçekli imar planının yeniden değerlendirilip karara bağlanması görüşüldü.
Bu madde görüşülürken açıklama yapan Başkan Mustafa Köleoğlu; “ Sayın meclis üyelerimiz, bu konu benim yaşımda, yarım asırlık bir sorundur. Bu gün bu sorunu çözerek tarihi bir sorumluluğu yerine getireceğiz. Bugün burada Karaöz’ü ve Karaöz halkını sevenler evet oyu kullanacak.  Sevmeyenler hayır oyu kullanacak” dedi.
Başkan Köleoğlunun sözlerine tepki gösteren AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Halil Karataş; “Başkanım herkes bizim Karaöz’ü sevip sevmediğimizi bilir. O konuda bir tereddüdümüz yok. Bu ciddi ve teknik bir konudur. İşi duygusala bağlamayın” dedi.
Bu esnada söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Durukan ise; “Bu ciddi bir sorun. Burada evet hayır oyunu oynamıyoruz. Burada bir baskı oluyor. Ben Belediye Meclis Üyesiyim. Evet derim. Hayır derim. Çekimser kalırım. Komisyona havale edilsin derim. Ben burada komisyona havale edilsin dedim mi? Arkadaşlar gruplarını serbest bıraktı mı?
Başka daha ne yapalım.
Onun için ben grubumla birlikte meclisi terk ediyorum. Alacağınız kararlar hayırlı olsun” dedi.
Bu olayın ardından, Kumluca Beton A.Ş. isimli şirketin Belediyeye hibe edilmesi görüşülüp karara bağlandı.
Bu maddenin görülmesinde, AK Partili Meclis üyeleri konunun imar komisyonuna havalesini isterken, Her maddeye kayıtsız şartsız evet diyen İYİ Partili Meclis Üyeleri, kabul yönünde oy kullandılar. Belediye Başkanının mensubu bulunduğu CHP li Meclis Üyeleri ise çekimser kalarak, konunun imar komisyonunda bir kez daha görüşülmesini istedi. Böylece, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Başkan seçildiğinden bugüne kadar ilk defa kendi partisinin meclis üyeleri ile fikir ayrılığına düşmüş oldu.
Kayıp ve buluntu eşya yönetmeliği görüşüldü.
Bağlık Mahallesi 46 Ada 10, 60 ve 61 parselde yapılacak plan ve tadilat konusu görüşülerek imar komisyonuna havale edildi.
Bağlık Mahallesinde yapılması planlanan ATM parkının 10 yıl süreyle kiralanması imar komisyonuna havale edildi.
Mavikent Mahallesinde sanayi dükkânlarının 10 yıl süreyle kiraya verilmesi görüşülüp karar bağlandı.
Bazı maddelerin, komisyona havale edilmesini isteyen Ak Partili üyeler, Belediye Başkanı'nın bunu kabul etmeyip, kabul yada red yönünde oylama istemesi sonrasında söz alan, Ak Parti'li Meclis Üyesi Şefik Durdaş, MHP'li üyelerin Meclis Toplantısını terketmesi sonrası yoklama sayısının düşmesiyle oluşan ihtilafı da dikkate alarak; "Belediye oldu-bittiyle yönetilemez" diyerek tepki gösterdi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI