Bugun...



50 Temel Ekonomi Sorgulaması

Dünya tarihi boyunca kurulan ya da yıkılan tüm sistemlerin, yönetim biçimlerinin temelinde ekonomi olduğu herkesçe bilinir. Fakat buna rağmen ekonomi sadece belli bir kesimin bilgi sahibi olduğu, herkesin anlayamayacağı bir alan olarak yansıtılır. Peki, bu ne kadar doğru?

facebook-paylas
Tarih: 09-03-2023 19:24

50 Temel Ekonomi Sorgulaması

Eser Adı: Zihniyet Meselesi
Eser Alt Başlığı: 50 Temel Ekonomi Sorgulaması
Yazar Adı: Mete Gündoğan
Yayınevi: Destek Yayınları
Türü: Ekonomi
Sayfa Sayısı: 240


50 Temel Ekonomi Sorgulaması

Dünya tarihi boyunca kurulan ya da yıkılan tüm sistemlerin, yönetim biçimlerinin temelinde ekonomi olduğu herkesçe bilinir. Fakat buna rağmen ekonomi sadece belli bir kesimin bilgi sahibi olduğu, herkesin anlayamayacağı bir alan olarak yansıtılır. Peki, bu ne kadar doğru?
Mete Gündoğan yeni kitabı Zihniyet Meselesi ile ekonomiyi en başından başlayarak ele alıyor ve içinde bulunduğumuz krizin çözüm yolunu adım adım anlatıyor. Temel ekonomi sorgulamaları ve bunlara alternatif çözümlerle başlayan kitap ekonomi politik sistemi tarihsel süreciyle birlikte anlatarak devam ediyor. Kitapta ayrıca Türkiye ekonomisi ve ekonomimizin geleceği konusunu ayrıntılarıyla işlenip çözüm önerileri sunulduktan sonra bölgesel ve uluslararası gelişmelerle ilgili yapılan ve yapılabilecek çalışmalar değerlendiriliyor.
Kitapta uzun süredir süregelen ve tüm dünyayı etkileyen kargaşa ortamının yarattığı yeni tehditler gözler önüne serilirken her tehditle birlikte gelen fırsatların da altı çiziliyor.

Prof. Dr. Mete Gündoğan’ın yazdığı Zihniyet Meselesi Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

Zihniyet Değişmeden, Paradigma Değişmez.
Günümüz insanı yaşanan bütün politik, ekonomik ve tarihsel gelişmelerden hızlı iletişim teknolojileri sayesinde hemen haberdar olabiliyor. Bu büyük bir şans, büyük bir avantaj ancak aynı zamanda bir lanet de...
Kitlelerin kafaları çok karışık. Kim hangi bilgiyi nasıl değerlendirecek, neye göre ve ne şekilde hareket edecek? Hareket ettiğinde mi bedel öder, etmediğinde mi?
Bu kitap, memleketimizde ve dünyada ekonomik ve sosyal alanlarda yaşanan son gelişmeleri çok yönlü perspektiflerden ele alarak, hem tarihsel gerçekler ışığında hem de gelecekteki ekonomik ve politik öngörüler ekseninde sorgulamaktadır.
Çözümlemelerde esas olarak ele alınan konu, tabii ki zihniyetler ve paradigmalardır. Unutmayın ki hiçbir sorun kişiler ve kurumlar üzerinden revize edilemez, mesele her zaman zihniyet meselesidir. Zihniyet değişmeden, paradigma değişmez.


Yazar Hakkında:

Mete Gündoğan, 1963 Balıkesir-Dursunbey doğumludur. İlköğretim ve lise tahsilini Ayvalık ilçesinde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde lisans çalışmasını bitirdikten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans çalışmasına başladı. Tez aşamasında British Council’den kazanmış olduğu bursu değerlendirmek üzere İngiltere’ye gitti. Cranfield Teknoloji Enstitüsü’nde Üretim Sistemleri Mühendisliği alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. Doktorasını yine İngiltere’de, Cranfield Üniversitesi Endüstri ve Üretim Sistemleri Mühendisliği alanında yaptı. 2000 yılında doçent, 2010 yılında profesör oldu. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde çalıştı.
Akademik çalışmalarının yanı sıra Prof. Dr. Gündoğan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Başbakanlık, TBMM, Akıncı F-16 Uçak Fabrikası’nda (TAI) çalıştı. Özel sektörde üst düzey yöneticilik ve danışmanlık yaptı.
Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Dr. Gündoğan İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.


Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitapları:

Narkoz
ISBN: 9786053112969
Oyun Teorisi
ISBN: 9786053114192
Para B*k Gibi
ISBN: 9786053114918
Erbakan
ISBN: 9786053116028
Hokkabaz
ISBN: 9786053118367
Adil Bölüşüm
ISBN: 9786053118367
Bakan Hoca
ISBN: 9786254416835







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI