Bugun...



17 Günlük tam kapanmada oyun satışları patlama yaşadı

Uluslararası 85 oyun firmasının Türkiye yetkili satıcısı olan dijital oyun mağazası Oyunfor’un açıkladığı verilere göre oyun ve oyun içi satışları 17 günlük tam kapanmanın etkisiyle mayıs ayında patlama yaşayarak yılın zirvesini gördü.

facebook-paylas
Tarih: 07-06-2021 20:31

17 Günlük tam kapanmada oyun satışları patlama yaşadı

Uluslararası 85 oyun firmasının Türkiye yetkili satıcısı olan dijital oyun mağazası Oyunfor’un açıkladığı verilere göre oyun ve oyun içi satışları 17 günlük tam kapanmanın etkisiyle mayıs ayında patlama yaşayarak yılın zirvesini gördü. Şubat ayında düşüşe geçen oyun satışları mart ayında tekrar yükselişe geçmiş, nisan ayında ise 2021 yılının zirvesini yaşamıştı. Mayıs ayında gerçekleşen tam kapanmanın da etkisiyle nisan ayına kıyasla %15 artan oyun ve oyun içi satışları geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre ise %35’lik bir büyüme göstererek son zamanların en yüksek satış rakamlarına ulaşmış oldu.

Türkiye’nin öncü oyun ve e-pin satış sitelerinden Oyunfor.com, her ay açıkladığı verilerle Türkiye oyun sektörünün durumunu gözler önüne sermeye devam ediyor. Oyun ve oyun içi satış rakamlarına dayanan veriler doğrultusunda geçtiğimiz nisan ayında 2021 yılının zirvesini gören oyun satışları mayıs ayında 17 günlük tam kapanmanın da etkisiyle nisan ayına göre %15, geçtiğimiz yılın nisan ayına göre ise %35 artarak patlama yaşadı. Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: ‘’Pandeminin başından itibaren karantina uygulamaları oyun satışlarına hep pozitif olarak yansıdı. Artan ekonomik sıkıntılara ve kur dalgalanmalarına rağmen oyunseverler boş zamanlarında oyun oynamaktan ve hobilerine yatırım yapmaktan vazgeçmediler fakat tercih edilen platform ve oyunlarda ciddi değişimler yaşandığını söylemeliyiz. Yüksek donanımlı PC, konsol ve konsol oyunlarına ulaşmakta zorluk çeken oyunseverler mobil platformlara ve free-to-play oyunlara yöneldi. Birçok hobiye nazaran maliyet açısından çok daha uygun olan oyunlar her tam kapanma uygulamasında yeni kullanıcıları da kendine çekerek satışlarda patlama yaşanmasına zemin hazırlıyor.’’

Satışların kategori olarak dağılımı:

                   
Ocak      Şubat       Mart      Nisan      Mayıs 

PC              %17        %19         %21       %22         %21

Konsol       %26        %25         %24       %17         %16

Mobil          %57        %56         %55       %61         %63

Garena Free Fire tahtını kaptırmadı
Oyunfor.com’un oyun ve oyun içi satış verilerinden hareketle mayıs ayında en çok ciro yapan oyun -geride bıraktığımız nisan ayında olduğu gibi- yine Garena Free Fire oldu. 2019 yılında dünya çapında en çok indirilen mobil oyun olan Garena Free Fire, son zamanlarda ülkemizdeki YouTuber’ların ve Twitch yayıncılarının içeriklerinde daha fazla yer vermesiyle birlikte görünürlüğünü gün geçtikçe artırdı ve alternatif bir mobil battle royale oyunu arayan oyunseverlerin dikkatini çekerek son yılların en popüler oyunları olan PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile gibi oyunları geride bırakarak zirveye yerleşti.


Mayıs ayında en çok ciro yapan 10 oyun:

1. Garena Free Fire
2. PUBG Mobile
3. Call of Duty Mobile
4. Lords Mobile
5. Mobile Legends  
6. Valorant
7. LifeAfter
8. Rules of Survival
9. Fetih: Altın Çağ
10. League of Legends


IGG tarafından yayınlanan ve Fatih Sultan Mehmet'in 1453'te İstanbul'u fethedişini konu alan mobil strateji oyunu Fetih: Altın Çağ ise Osmanlı'nın en güçlü padişahlarını ve kahramanlarını yeniden tarih sahnesinde göstermesi ve Oyunfor.com tarafından yapılan promosyon çalışmaları ile birlikte kısa sürede ‘en çok ciro yapan oyunlar’ listesinde ilk 10’a girmeyi başardı.

Satışların yaşa göre dağılımı:

                       
Ocak     Şubat     Mart     Nisan    Mayıs 

18-21 Yaş       %9         %10       %9       %8         %7

21-30 Yaş       %44       %45       %45     %44       %44

   30+ Yaş       %47       %45       %46     %48       %49

Satışların cinsiyete göre dağılımı:

                      
Ocak      Şubat     Mart      Nisan    Mayıs

Kadınlar        %29       %30        %31       %30      %32

Erkekler        %71       %70        %69       %70      %68







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İNTERNET/BİLİŞİM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI